TUĐMAN: ‘Uvodimo red u ključne datume slavljenja hrvatske države!’

Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Saborski zastupnici HDZ-a, Željko Reiner i Miroslav Tuđman u petak su poručili kako su vladajući odlučili vratiti Dan državnosti na 30. svibnja kako bi građani znali koji je glavni grad obilježavanja hrvatske države kao što su znali do 2001., dok im to SDP nije oduzeo.

Tuđman je uvjeren da će se obnoviti emocije kod onih koji su dosad bili vezani uz datum 30. svibnja. „Ovo je pitanje uvođenja reda, a ako netko opet misli mijenjati datume u budućnosti, pitanje je jesu li protiv hrvatske države i njene državnosti i samostalnosti. To je dan prijelaza iz neslobode u slobodu, tada je u Saboru bilo 35 % SKH/SDP-a, pa ne vidim zašto bi bili protiv toga. Što se tiče uvođenja Dana državnosti i Dana neovisnosti, problem je nastao jer je to teško razdvojiti u sadržajnom smislu pa je došlo do raspolučenosti, pa se sada vraća na 30. svibnja, sad se uvodi red u ključne datume slavljenja hrvatske države“, pojasnio je Miroslav Tuđman.

Na pitanje, postoje li u državi ozbiljniji i veći problemi od rasporeda praznika i blagdana i pitanje, uvodi li HDZ izmjene za svoje izborne potrebe, Željko Reiner odgovara da postoje. Odmah dodaje, da je ovaj zakon samo “kamenčić u mozaiku nečega, ali važan jer je simbol hrvatske državnosti”. “Nismo prije išli na ove izmjene, jer su se morale raditi važnije stvari, trebalo se gospodarstvo pokrenuti iz ničega u itekako postojeće, proveli smo fiskalne, porezne reforme, pa je sada ovo došlo na red. Nije ovo najvažnija stvar, da jeste napravili bismo to na početku mandata, ali je bilo važnije izvući zemlju iz katastrofalne situacije, poručio je Reiner.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI