TRUMP NIJE OSTAO DUŽAN: Žestoko udario na Bidena te poručio pristaša! ‘Uzvratite udarac!‘

Donald Trump proglasio je Joea Bidena “državnim neprijateljem” u subotu kad je odgovorio na tvrdnju američkog predsjednika da republikanski prethodnik i njegovi pristaše potkopavaju američku demokraciju.

U prvom nastupu u javnosti od FBI-eva pretresa njegova doma na Floridi 8. kolovoza Trump je rekao na skupu u Pennsylvaniji da je pretres bio “izigravanje pravde” i upozorio da će proizvesti odgovor kakav nitko nikada nije vidio.

“Ne može biti živopisnijeg primjera vrlo stvarnih prijetnji američkim slobodama nego prije samo nekoliko tjedana, vidjeli ste, kada smo svjedočili jednoj od najšokantnijih zloporaba moći od strane bilo koje administracije u američkoj povijesti”, ustvrdio je Trump, unatoč postojanju protokola po kojima Ministarstvo pravosuđa i FBI djeluju neovisno o Bijeloj kući.

Trump je rekao razdraganim pristašama na skupu “Spasite Ameriku” u gradu Wilkes-Barreu da će “nečuvena zlouporaba zakona” proizvesti “reakciju kakvu nitko nikada nije vidio”.

Također je uzvratio na Bidenov ovotjedni govor u kojem je predsjednik rekao da njegov prethodnik i pristaše republikanaca “predstavljaju ekstremizam koji prijeti samim temeljima naše republike”.‘Uzvratite udarac‘

Govoreći u četvrtak u Philadelphiji, kolijevci američke demokracije, predsjednik Biden je napao republikance koji prihvaćaju Trumpovu ideologiju “Učinimo Ameriku ponovno velikom (MAGA)” i pozvao svoje pristaše da uzvrate udarac u onome što je nazvao “bitkom” za dušu nacije.”

Trump je to kritizirao kao “najopakiji govor pun mržnje koji dijeli, a koji je ikada održao jedan američki predsjednik”.

“On je državni neprijatelj. Želite znati istinu – državni neprijatelj je on”, rekao je Trump.

“Republikanci u pokretu MAGA nisu ti koji pokušavaju potkopati našu demokraciju”, nastavio je Trump, koji je više puta tvrdio da su predsjednički izbori 2020., koje je izgubio, bili namješteni i čija je stranka neutemeljene tvrdnje o prijevari glasača postavila kao središnji dio svoje platforme.

“Mi smo ti koji pokušavaju spasiti našu demokraciju, vrlo jednostavno. Opasnost za demokraciju dolazi od radikalne ljevice, a ne od desnice”, dodao je Trump.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI