Trump najavio novu uredbu o migraciji početkom idućeg tjedna

wikimedia commons

Novu uredbu američki je predsjednik novinarima najavio u zrakoplovu Air Force One

Američki predsjednik Donald Trump rekao je novinarima da bi novu uredbu, kojom će zabraniti građanima nekih zemalja ulazak u Sjedinjene Države, mogao objaviti već u ponedjeljak ili utorak.

Novu uredbu američki je predsjednik novinarima najavio u zrakoplovu Air Force One, na putu prema Floridi, gdje će provesti vikend sa svojim gostom, japanskim premijerom Shinzom Abeom. Trump nije iznio pojedinosti o novoj zabrani koju razmatra.

Mogao bi jednostavno prepisati prvotnu uredbu i u njoj izrijekom isključiti stanovnike Sjedinjenih Država koji posjeduju boravišnu dozvolu (zelenu kartu), rekao je pomoćnik upoznat s predmetom koji je želio ostati neimenovan. Time bi uklonio neke zabrinutosti koje su izrazili američki sudovi.

Nova uredba omogućila bi Trumpovim kritičarima da proglase pobjedu, tvrdeći da je morao popustiti pod pritiskom već kod prve velike odluke koju je donio kao predsjednik. No predstojnik Trumpova ureda Reince Priebus rekao je novinarima da je još moguća i žalba Vrhovnom sudu, prenosi HRT. 

Facebook Comments



Loading...
DIJELI