Trump je najavio da će republikansku nominaciju prihvatiti tijekom govora u Bijeloj kući

Screenshot

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u ponedjeljak da će republikansku nominaciju za drugi mandat prihvatiti tijekom svog govora u Bijeloj kući sljedećeg tjedna, što je ranije već naišlo na kritike Demokrata, pa i nekih mu kolega republikanaca.

Donald Trump je prošlog tjedna najavio da će “vjerovatno” prihvatiti republikansku nominaciju s travnjaka Bijele kuće, nazivajući ga “mjestom na kojem se osjeća dobro”.

Demokrati su optužili Trumpa da politizira Bijelu kuću. Čelnica Predstavničkog doma Nancy Pelosi ocijenila je da će Trump još jednom “degradirati Bijelu kuću” koristeći je za politički događaj.

Pandemija koronavirusa prisilila je i Demokrate i Republikance da preispitaju održavanje svojih nacionalnih konvencija. Umjesto okupljanja planiranog za Milwaukee Demokrati su ovog tjedna zakazali četiri večeri virtualnih govora i događaja.

Govoreći tijekom kampanje u Oshkoshu, u Wisconsinu, Trump je kritizirao Demokrate jer su prethodno snimili neke govore.



“Radimo pravi govor u četvrtak, sljedećeg četvrtka, pa ćete uživo slušati iz Bijele kuće. Imamo puno toga za reći”, rekao je Trump. Njegov govor zakazan je za posljednji dan Republikanske konvencije sljedeće sedmice.

Trump tvrdi da njegov plan da nominaciju prihvati u Bijeloj kući neće prekršiti Zakon o hatchu iz 1939. godine, koji vladinim službenicima zabranjuje korištenje ovlasti za miješanje u ishod izbora, tvrdeći da se to ne odnosi na predsjednika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI