Trovali ljude po kafićima stavljajući im opasan lijek u piće

Dvojac u kafićima u piće sumještana stavljao je lijek antipsihotik koji u svojem sastavu ima djelatnu tvar klozapin. On u kombinaciji s alkoholnim pićima može izazvati naglu smrt. 

Provedenom opsežnom istragom i nakon prikupljenih dokaza policija za smrt dvoje ljudi trovanjem i pokušaj trovanja još jednog muškarca sumnjiči Ivanku Oskoruš (34) i Niku Bataljana – Rižu (61).

Policija je utvrdila da je dvojac u kafićima u piće sumještana stavljao lijek antipsihotik koji u svojem sastavu ima djelatnu tvar klozapin. On u kombinaciji s alkoholnim pićima može izazvati naglu smrt. Utvrdili su i da je i sam osumnjičenik korisnik tog lijeka, a prilikom pretrage njegova doma pronađeno je nekoliko kutija lijeka Leponex.

Sumnjiči ih se da su tako 26. veljače 2019. usmrtili Antu Ivašćanina (81), 28. travnja 2019. Milana Vidakovića (51), a 20. travnja iste godine pokušali su otrovati i Milana Vrcelja (61).

Njega je spasio poznanik koji ga je uočio na terasi kafića u besvjesnom stanju, pružio mu prvu pomoć i pozvao Hitnu. Osumnjičenike je ispitao sudac istrage Županijskog suda u Karlovcu.



Bataljanu je određen istražni zatvor, a Ivanka se već nalazi u zatvoru na odsluženju kazne zatvora za druga kaznena djela, pišu 24 sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI