TROSTRUKI UBOJICA DJECE STIGAO U REMETINEC: Posebno je zanimljivo na što se žali u pritvoru, a i onim čime je zadovoljan!

Foto: Željko Hladika

Austrijski državljanin s hrvatskom adresom Hatrald Kopitz koji je protekloga vikenda u noći sa petka na subotu ubio troje svoje djece, prebačen je u Remetinec u istražni zatvor.

Na ročištu Održanom na Županijskom sudu u Zagrebu, sudac istrage odredio mu je jednomjesečni zatvor. Ta je odluka sasvim očekivana a obrazložila ju je Albina Tisanić, zamjenica županijskog državnog odvjetnika, kazavši da je Kopitz dobio mjesec dana istražnog zatvora po tri zakonske osnove.

“Prva je da postoji opasnost da bi okrivljenik boravkom na slobodi mogao utjecati na iskaz svjedoka kojeg će biti potrebno ispitati tijekom istrage. Drugi razlog je da bi, također, boravkom na slobodi mogao ponoviti kazneno djelo protiv života i tijela i treći je razlog što su okolnosti počinjenja ovog djela osobito teške”, rekla je Tisanić.


“Ja sam morao po službenoj dužnosti prigovoriti tome i ja ću morati pisati žalbu na to rješenje”, rekao je Marko Ivica, odvjetnik Haralda Kopitza po službenoj dužnosti.

RTL javlja da Kopitz nema problema sa snom ni apetitom, ali se požalio da mu obroci nisu dostatni i da su mu lisice prejako stegnute.“On je svjestan gdje je i da neće uskoro izlaziti ako ova žalba ne prođe, tako smo se za obje opcije pripremili. I dok god postupak bude trajao, ja ću s njim biti u kontaktu i pripremati obranu”, rekao je odvjetnik Ivica.

Kopitz bi ukoliko bude osuđen mogao dobiti i do mogao dobiti 50 godina zatvora, što je najviša kazna koju predviđaju hrvatski zakoni.

“Jedan od faktora će biti i sigurno je i samo stanje okrivljenika, u kojem se on nalazi, ali s obzirom na ono što je trenutno poznato i dokaze koji su prikupljeni za očekivati je da bi cijela istraga i onda eventualno i daljnji tijek postupka išao relativno brzo”, naglašava Krešimir Devčić, glasnogovornik Županijskog suda u Zagrebu.

Za vrijeme dok je ubojica s Mlinova bio na putu za zatvor djeca stara tek četiri i sedam godina sahranjena su na jednom zagrebačkom groblju, prenosi RTL.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI