TRIJUMF SDSS-A U VUKOVARU: Dopunski izbori omogućili tri dodatna mjesta u županijskoj skupštini

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL

Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) ostvarila je značajnu pobjedu nad ostalim srpskim strankama u Vukovaru.

Riječ je o održanim dopunskim izborima za nacionalne manjine u Vukovarsko-srijemskoj županiji za vijećnike u lokalnim vijećima i skupštinama.

U skupštini Vukovarsko-srijemske županije srpska nacionalna manjina dobila je pravo na tri dodatna mjesta za koja se SDSS borio s Demokratskim savezom Srba (DSS) bivšeg vukovarskog zamjenika gradonačelnika Srđana Milakovića i njihovog bivšeg saborskog zastupnika, danas neovisnog Dragana Crnogorca.

SDSS je ostvario premoćnu pobjedu, lista predvođena Dejanom Drakulićem ostvarila je podršku birača od 77,12 posto (ukupno 2.771 glasova), DSS je ostao na 12,6, a Crnogorac na 10,26 posto, stoga će dobiti sva tri preostala mjesta u Skupštini.

SDSS je dobio pravo i na dodatnog općinskog vijećnika u općinama Bogdanovci i Borovo, što se znalo unaprijed jer su njihovi kandidati bili – jedini. Dovoljan im je tako bio i jedan glas, što su dakako i ostvarili.



U Općini Bogdanovci od 134 birača s pravom glasa na izbore je izašlo 10, od koji je 9 dalo glas kandidatu Borisu Grbiću, dok je jedan bio nevažeći. U Općini Borovo 254 birača je moglo izaći na izbore, a glasovalo ih je tek 14. Svi su zaokružili Mirjanu Ćupić.

Koliko su SDSS-u bili važni izbori za skupštinu govori i posjet Milorada Pupovca ovom području prije izbora.

“Vrlo je važno da ovdje u Vukovarsko-srijemskoj županiji SDSS osvoji ova tri mandata i bude snažna politička grupacija u županijskoj skupštini i da jamči stabilnost s jedne strane, a s druge strane sudjelovanje u političkom životu i odlučivanju o stvarima o kojima se sa dva mandata nije moglo odlučivati na način na koji se može sa tri mandata”, rekao je uoči izbora, piše Dnevno.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI