TRENUTAK NEPAŽNJE I ZAMALO TRAGEDIJA! Otac ističe kako će tužiti školu: ‘Dok su učitelji pili kavu, moj sin se zamalo utopio!’

Pixabay

U Orebiću se zamalo dogodila tragedija! Kako je ispričao Dejan Oršoš za portal emeđimurje njegov sin je na maturalac otišao u noći s nedjelje na ponedjeljak. Na putovanje je otišlo više od 80 učenika sedmih i osmih razreda, a u Orebić su stigli u ponedjeljak oko 14 sati.

“Djeca su se raskomotila i odmah pojurila prema bazenu okupati se, ali s njima nije išao nitko od učitelja. Koliko smo uspjeli doznati od druge djece, dio učitelja ostao je u sobi odmoriti, a drugi dio je sjeo na terasu popiti kavu… Moj je sin neplivač, kao i većina romske djece, a pušteni su sami na bazen! Kako su djeca ispričala, najprije su se utapati počele dvije djevojčice, pa je za njima skočio i moj sin i onda sam potonuo… Uspio se kratko izvući na površinu, mahao je rukama i djeca oko bazena su počela vikati, alarmirali su spasioce i oni su ga izvukli, već je bio potonuo na dno bazena. Po njega je došao helikopter i prevezao ga u Opću bolnicu Dubrovnik gdje su se, kasnije smo to doznali od liječnika, borili za njegov život, visio je o tankoj niti”, rekao je Oršoš.

Naglasio je i kako ga iz škole iz Kuršanca nitko nije obavijestio o tome što se dogodilo njegovu sinu, već je to saznao od roditelja drugih učenika.

“Najprije sam zvao razrednicu, ona mi je rekla da ništa ne zna, a isti odgovor dobio sam i od ravnateljice, koja mi je rekla da nije bila uz bazen, nego na terasi i da su suncobrani zaklanjali pogled! Zvao ju je onda i moj tata, kaže da nije znala čak ni o kojem djetetu se radi. Sve do jučer ja nisam imao pojma što se s mojim djetetom događa, tek kad sam zvao u bolnicu, doktor koji ga je liječio rekao mi je da je bilo jako kritično, da je skoro umro i da je na intenzivnoj. Da je još 15 sekundi bio pod vodom, sigurno ga više ne bi bilo”, istaknuo je Oršoš.

Dodao je da planira tužiti školu te da mu je supruga nakon svega u stanju šoka i rastresenosti.O svemu se očitovala ravnateljica Darja Borković, koja je odbacila optužbe.

“Učenik je, bez obzira na sva upozorenja, skočio u bazen i nakon dva zamaha krenuo tonuti, a mi smo ga spasili – mi učitelji i djelatnici pansiona. Učitelji nisu sjedili na kavi niti su odmarali, to mogu potvrditi djelatnici pansiona, svi odreda smo bili s učenicima kod bazena. Naravno da smo odmah reagirali, spasilac je odmah skočio za njim. Stigla je Hitna pomoć koja ga je, zajedno s razrednicom, kolima prevezla do mjesta gdje ga je pokupio policijski helikopter i prevezao u Opću bolnicu Dubrovnik”, rekla je ravnateljica.

Kako je rečeno iz bolnice, dječak je premješten s intenzivnog odjela na pedijatriju.

Osjeća se dobro, hoda i jede normalno.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI