TREĆA DOZA SLUŽBENO POTVRĐENA! Capak otkriva i kako će se provoditi

Foto: Robert Anic/PIXSELL

Treća doza cjepiva protiv koronavirusa postala je službena.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo završio je preporuke vezane za treću dozu i to konkretno kao redovno cjepivo za imunokompromitirane i kao booster dozu za sve ostale građane starije od 18 godina, piše N1.

“Ova treća doza se po našim preporukama osam tjedana nakon završetka cijepljenja, dok je docjepljivane najmanje šest mjeseci nakon primarnog cijepljenja i to je osnovna razlika. Moramo dati neki drukčiji naziv da bi ljudi razlikovali što je treća, pa smo to drukčije i nazvali”, komentirao je ravnatelj HZJZ-a, Krunoslav Capak za RTL.

Capak je komentirao i hoće li cijepljenja biti organizirana u bolnicama, domovima za starije kao što smo imali prošle zime ili će ono biti na punktovima za masovno cijepljenje.

“Mi smo u našem dokumentu dali preporuku da se za stacionarne ustanove socijalne skrbi i za zdravstvene sustave organizira cijepljenje kako je to bilo i s primarnim cijepljenjem, dok za sve one ostale kategorije u konzultaciji s liječnikom mi dakako možemo i na punktovima organizirati cijepljenje”, rekao je.



 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI