TRANSRODNA ZATVORENICA PREBAČENA NA MUŠKI ODJEL: Odgovorna za trudnoće druge dvije zatvorenice

Pixabay/Ilustracija

Zbog transrodne zatvorenice zatrudnjele su dvije zatvorenice u jedinom ženskom zatvoru u New Jerseyju pa je zbog toga premještena u muški zatvor, objavio je Daily Mail.

Zatvorenica kojoj je sada ime Demi Minor ima 27 godina i služi 30-godišnju kaznu jer je nožem izbola 69-godišnjeg muškarca koji joj je bio udomitelj.

U javnosti je njezin slučaj postao poznat u travnju kada je Odjel za zatvore u New Jerseyju otkrio da je odgovorna za trudnoću dviju zatvorenica.

Minor je 2020. godine započela promjenu spola. Ustanova s 800 zatvorenika počela je primati transrodne žene, uključujući one koje tek trebaju biti podvrgnute operaciji promjene spola nakon prošlogodišnje tužbe. Sada imaju 27 trans-zatvorenika.

“Prihvatila sam da sam u muškoj ustanovi, ali nisam prihvatila niti ću ikada pristati da sam bilo što drugo osim žene koja je slučajno transrodna”, napisala je Minor na svom blogu.Napisala je i kako ju zlostavljaju zatvorski čuvari. Tvrdi da su ju često maltretirali i  namjerno oslovljavali s “on”.

Minor je optužila zatvor da joj je nanio nepopravljivu psihičku štetu.

“Ne znam kako je živjeti kao muškarac i odbijam se ikada vratiti takvim navikama ili ponašanju”, napisala je na blogu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI