TRAMIŠAK O BOLNICI SREBRNJAK: ‘Projekt im novu šansu, a svaku suglasnost mora odobriti Europska komisija’

foto HINA/ ik

O slučaju bolnice Srebrnjak govorila je za N1 ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Nataša Tramišak. Rekla je kako je “riječ o velikom strateškom projektu, a svaku suglasnost mora odobriti Europska komisija”.

Istaknula je da će bolnica na sastanku u ponedjeljak dobiti jasne informacije i upute koju dokumentaciju treba pripremiti kako bi se mogla započeti procedura prema EK.

Dodala je da će ministarstvo regionalnog razvoja podržati realizaciju projekta.

“Sve ovisi o strukturi i dokumentaciji koju će dostaviti dječja bolnica Srebrnjak. Moraju prilagoditi studijsku dokumentaciju i ponovno se uklopiti u kriterije”, rekla je ministrica.

O tome koliko će vremena biti potrebno za dokumentaciju nije znala točno reći rok, ali je navela da još neko vrijeme nećemo znati može li se projekt spasiti ili ne.



“Napravit ćemo sve što možemo, ali ovisi i o samom korisniku projekta, dječjoj bolnici Srebrnjak, da dostavi dokumentaciju”, istaknula je Tramišak.

Dodala je kako će biti potrebna podrška Grada Zagreba kako bi se projekt realizirao.

“I u novom programskom razdoblju bit će potrebna značajna podrška i Grada Zagreba. Potrebna su velika sredstva i veliko znanje te tim stručnjaka. Ono što je bilo planirano u ovom programskom razdoblju, a nije realizirano, ta sredstva Hrvatska neće moći povući već će se sredstva za drugu fazu ili nastavak projekta morati povlačiti iz novog programskog razdoblja. Naravno da to nije dobro i to je nešto što mi od strane ministarstva ne podržavamo. Međutim, stvarnost je takva i realno je da takvih projekata imamo”, rekla je ministrica.

Dodaje da su neki projekti bili odmah planirani na način da se jedna faza realizira u razdoblju od 2014. pa do 2020., do kraja 2023., a druga faza od 2021. do 2027.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI