TRAGEDIJA U SPLITSKOJ BOLNICI! Cure detalji smrti djevojčice, oglasili se i susjedi: ‘Čuo sam da to kroz suze govori’

Foto: Tonci Plazibat / CROPIX/Ilustracija

U Splitskoj bolnici preminulo je dijete, priopćila je danas splitska policija, poručivši da su informaciju o smrti zaprimili danas u 13 sati.

Dijete je jučer u bolnicu dovezeno u lošem zdravstvenom stanju. U ovom trenutku policija poduzima mjere i radnje u cilju utvrđivanja svih činjenice i okolnosti smrti djeteta. O događaju su obavijestili Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Djevojčica je, neslužbeno doznaje Dalmatinski portal, imala teže kronične zdravstvene probleme  i dekubituse. Dijete koje je preminulo ima šest godina, točan uzrok smrti utvrdit će se obdukcijom.

Liječnici su, čim su zaprimilili malu pacijenticu, nakon obrade obavijestili policiju koja provodi istragu.

Iz KBC-a Split oglasili su se službenim priopćenjem.“U hitnu pedijatrijsku ambulantu KBC-a Split je 12.10. u 20:10 dovedeno dijete s kroničnim bolestima, zbog kojih je ranije bilo liječeno u bolnici. Dijete je dovela hitna medicinska pomoć već provodeći postupke oživljavanja. Nakon prijema nastavljeni su postupci oživljavanja, a zatim i intenzivnog liječenja u Zavodu za intenzivnu pedijatriju. Unatoč svim primijenjenim postupcima intenzivnog liječenja dijete je umrlo 13.10. u 13:26 sati. O svemu navedenom obaviještene su nadležne službe sukladno proceduri – stoji u priopćenju KBC Split.

Dalmacija news javlja kako je, prema provjerenim informacijama, djevojčicu zanemarivala samohrana majka koja je trenutno pod nadzorom policije.

Susjed obitelji za Jutarnji je otkrio kako je malena bila nepokretna i nije govorila.

“Negdje oko 19.30 u srijedu Hitna je ponovno došla k toj obitelji. Imaju bolesnu curicu s mišićnom distrofijom i teškoćama u razvoju. Od rođenja je s teškim dijagnozama, prikovana za krevet, na aparatima, mislim na kisiku. Pretužna situacija i ogromna skrb. Tako da mi ništa nije bilo čudno sve do jutros kad je u njihovo dvorište stigla policija. Tad sam čuo u prolazu kako govore da ‘malene više nema s nama‘”, rekao je susjed.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI