TRAGEDIJA KOD OGULINA: U Mrežnici se utopila dvojica migranata

Foto: Ilustracija/Srecko Niketic/PIXSELL

PU karlovačka objavila je kako su se dvojica ilegalnih migranata utopila u Mrežnici.

Prije nekoliko dana policija je zaprimila poziv u pomoć nepoznate osobe, koja je pritom prijavila saznanja o utapljanju jedne osobe. Nakon što su zaključili da bi se moglo raditi o mjestu Svojić na području Barilovića, policijski službenici izašli su na teren. Tamo su zatekli osmoricu stranih državljana. Jedan od njih bio je u izuzetno lošem zdravstvenom stanju te mu je pružena liječnička pomoć. Nakon liječničke obrade ta osoba je, zajedno s ostalima, dovedena u policijske prostorije.

“Prema njihovim izjavama utvrđeno je da se radi o državljanima Gambije i Senegala koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Tijekom razgovora s njima, policijski službenici su došli do saznanja da je još jedna muška osoba bila s njima te da je muškarca prilikom pokušaja prelaska rijeke Mrežnice, voda povukla i vjerojatno se utopio”, ističu iz policije.

“Tom prilikom su pronašli dva tijela nepoznatih muških osoba, jedno na području Svojića, općina Barilovic te drugo na području Donjih Dubrava, Ogulin. Na mjestu događaja proveden je očevid, a u cilju utvrđivanja svih okolnosti događaja te uzroka smrti i identiteta osoba provodi se daljnje kriminalističko istraživanje”, zaključuje policija.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI