TRAGEDIJA ĆE DOBITI EPILOG: Tužiteljstvo traži očevid na požarištu i obdukciju tijela poginulog vatrogasca

Foto: Tonci Plazibat/Cropix

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku u utorak je izvijestilo da je naložilo provođenje obdukcije tijela poginulog vatrogasca Gorana Komlenca (42) i očevida kako bi se utvrdio uzrok nastanka požara koji je izbio u nedjelju rano poslijepodne iznad mjesta Zaton i Orašac.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet poginulog, izvijestilo da je naložilo obavljanje očevida nakon obavijesti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske da je na požarištu u blizini mjesta Ljubač pronađeno beživotno tijelo muške osobe odjevene u vatrogasno odijelo.

Dubrovački ŽDO dodaje da je naložena obdukcija pronađenog tijela na odjelu patologije Opće bolnice Dubrovnik.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u ponedjeljak da je Komlenac poginuo prilikom obavljanja dužnosti kao pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac.

HVZ je priopćio da je požar, u kojem je stradao Komlenac, gasio 101 vatrogasac s 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te nekoliko lokalnih DVD-ova. HVZ je dodao da su požarom, koji je stavljen pod kontrolu u ponedjeljak, bili zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na 87 hektara površine te da su ga, uz zemaljske snage, gasila i četiri kanadera. 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI