TOPLINSKI VAL NAD HRVATSKOM: Veliki rizik od izbijanja požara, vatrogasci pozivaju na oprez

Pixabay

U našoj zemlji djeluje toplinski val, temperature su vrlo visoke te je stoga i indeks opasnosti od izbijanja požara visok, posebice na području priobalja. Svakodnevno se događaju požari na otvorenom prostoru te je zbog svega navedenog, Hrvatska vatrogasna zajednice pozvala građane na oprez.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pozvao je sve vatrogasne zajednice priobalja da povećaju prisutnost vatrogasnih postrojbi na terenu povećanjem broja protupožarnih ophodnji, kao i na pojačano motrenje na području djelovanja.

“Uz postojeće odgovornosti i obveze pravnih subjekata za provedbu odredbi zaštite od požara, pozivamo i građane na dodatan oprez te da svojim odgovornim ponašanjem doprinesu sigurnosti”, rekao je Tucaković.

Podsjetio je i na zabranu spaljivanja, osobito za vjetrovita vremena, korištenje roštilja u prirodi te bacanje opušaka, kao i bilo kakvo drugo neodgovorno ponašanje koje može biti uzročnikom požara.

“Apeliram na sve da svojim ponašanjem smanjimo mogućnost izbijanja požara na minimum jer je protupožarna kultura odgovornost svakog pojedinca. Ne dopustimo da prizori vatrene stihije koje vidimo u susjednim zemljama postanu i naša svakodnevica”, naglasio je Tucaković.



Ukoliko se primjeti požar treba odmah nazvati vatrogasce na broj 193 ili Centar 112.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI