TOMISLAV TOLUŠIĆ OSTAJE U PRITVORU: Sud je rekao svoje, bivši ministar ide u Remetinec na mjesec dana!

Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Za bivšeg ministra poljoprivrede i potpredsjednika Vlade Tomislav Tolušića donesena je odluka o istražnom zatvoru.

Ročište na zagrebačkom Županijskom sudu je počelo je oko 17 sati. Istražni zatvor je određen i zaposleniku Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Željku Ferencu.

Tomislava Tolušića da je iz Vinske omotnice dobio 2,5 milijuna kuna subvencije. Isto tako sumnjiči se i da je potaknuo Ferenca da mu izda pozitivno mišljenje za projekt novih nasada vinove loze, iako ih je zasadio puno prije natječaja, a potom ih počupao kako bi spriječio da se otkrije pokušaj prijevare.

Ured europskog javnog tužitelja (EPPO), u suradnji s hrvatskim Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, provodi hitne dokazne radnje, izvijestili su na svojoj internetskoj stranici, ne navodeći identitete uhićenih.

“Navedene radnje odnose se na dvije osobe zbog sumnje na počinjenje subvencijske prijevare i zlouporabe položaja i ovlasti vezano uz dva natječaja u vinskom sektoru, koje je raspisala hrvatska Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. Ta je dva natječaja sufinancirala Europska unija”. EPPO će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju, o čemu će pravodobno obavijestiti javnost. Do tada neće biti objavljivane nikakve dodatne pojedinosti”, navode u priopćenju.Facebook Comments

Loading...
DIJELI