TOMAŠEVIĆ PREDSTAVIO NOVO U ZAGREBU: ‘Međunarodni je dan protiv homofobije, htjeli smo uputiti temeljnu poruku da je Zagreb otvoren i siguran grad’

Screenshot/N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u utorak je održao redovnu konferenciju za novinare. Njegovi zamjenici spomenuli su klupicu duginih boja koja je postavljena na Zrinjevcu, objavio je N1.

“Međunarodni je dan protiv homofobije, htjeli smo uputiti temeljnu poruku da je Zagreb otvoren i siguran grad. Rekli smo da ćemo kao predstavnici Grada službeno sudjelovati u povorkama ponosa, bit će tako i ove godine. Bitno nam je i osigurati programsku podršku i adekvatnu infrastrukturu. Imamo program zaštite ljudskih prava”, rekla je Danijela Dolenec, zamjenica gradonačelnika.

Govoreći o zakonu o pobačaju, Tomašević je istaknuo kako u njihovom izbornom programu “jasno piše da će omogućiti pobačaj”.

“Na temelju tog izbornog programa izabran sam za gradonačelnika i idemo dalje prema onome što smo govorili”, naglasio je.

Osvrnuo se na komunalno uređenje grada.



“Izmjena odluke o sakupljanju komunalnog otpada i po izmjenama će biti moguće za sve višestambene zgrade koje nemaju svoj prostor za smeće, nakon inspekcije će biti moguće postaviti boksove za smeće. Osim u povijesnoj jezgri, tamo će biti podzemni spremnici”, rekao je gradonačelnik.

Dodao je kako će Grad osigurati parcelu za one koji nemaju gdje staviti boks. Trošak će platiti stambene zgrade, a GSKG će ponuditi kredite kako bi bile manje pričuve.

Govorio je i o kvaliteti zraka u Zagrebu te istaknuo kako će “raditi studiju za cijeli Zagreb”.

“Znate da postoje različiti zagađivači zraka. Među tim zagađivačima su postrojenja za gospodarenje otpadom, ali su tu i promet, fosilna goriva… Ta studija je trenutno u procesu javne nabave, mislim”, istaknuo je.

Govorio je o mogućem nastupu MC Stojana u zagrebačkom muzeju.

“Nemam nikakav komentar, nisam stigao provjeriti što se radi. To su sad neki detalji s kojima se kao gradonačelnik ne moram baviti”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI