TOMAŠEVIĆ O POKLIČU: ‘Zadnje je vrijeme da jednom zauvijek završimo s tim ustaškim pozdravom’

Screenshot/N1

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u Jasenovcu je u petak komentirao sporni poklič “Za dom spremni”.

“Osim situacije ustaškog pozdrava u Splitu, čvrsto vjerujem da zakonski treba zabraniti ustaški pozdrav kako oko toga više ne bi bilo nikakve dvosmislenosti u praksi sudova”, zaključio je Tomašević.

“Bilo tko koji misli da je dovoljno u sadašnjim zakonima regulirana ta praksa neka pogleda oko sebe, neka vidi sudsku praksu, neka vidi što se dešava na javnim događanjima. Mislim da tu više nema nikakvog mjesta relativiziranju, zadnje je vrijeme da se to zakonski regulira i da jednom zauvijek završimo više s tim ustaškim pozdravom”, nastavio je.

Dodao je da se važno sjećati “zla ustaškog režima” da se više nikada ne bi ponovilo, “kako se zlo fašizma ne bi vratilo u hrvatsko društvo”.

Tomašević je najavio da će se u Zagrebu idući tjedan otkriti spomenik posvećen ne samo žrtvama holokausta, nego i svim žrtvama ustaškog režima.“I time jasno u gradu Zagrebu poručiti što se dogodilo za vrijeme ustaškog režima, tko je stradao, kakvo je to zlo i to jednostavno mora ostati u sjećanju kako se više nikada ne bi ponovilo u budućnosti”, zaključio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI