TOMAŠEVIĆ O MJERI RODITELJ ODGOJITELJ: ‘Jedna godina mjere roditelj odgojitelj dovoljna je za kapacitete svih vrtića u Zagrebu’

Screenshot/N1

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je otvorio radove dječjeg vrtića u Odranskom Obrežu. Tom prigodom kazao je kako će se u naredne dvije godine izgraditi 13 novih vrtića, a proširit će se njih osam.

“Radi se o gradnji 13 novih vrtića i nadogradnji još osam objekata. No, iz EU sredstava možemo dobiti tek 25 posto, dakle malo manje od 140 milijuna kuna, a ostalo moramo financirati iz gradskog proračuna”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomašević.

“Ako Grad Zagreb želi izgraditi dodatne kapacitete dječjih vrtića, ne može u isto vrijeme isplaćivat 500 milijuna kuna za mjeru roditelj odgojitelj”, dodao je.

Komentirao je i mjeru roditelj odgojitelj. Kazao je i kako će se iz gradskog proračuna izdvojiti stotine milijuna kuna za obnovu kulturnih, obrazovnih i zdravstvenih ustanova.

“Jedna godina mjere roditelj odgojitelj dovoljna je za kapacitete svih vrtića u Zagrebu, tako da se nijedan roditelj ne mora žaliti jer nije uspio upisati dijete u vrtić”, naglasio je Tomašević.



Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec dodala je kako je sudsko vijeće usvojilo argumente Grada oko mjere roditelj odgojitelj.

“Naši argumenti bili su da nema retroaktivnosti, da se ne radi o stečenim pravima i da ne postoji zakon koji bi nas obvezao nastaviti isplatu te mjere”, kazala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI