TOMAŠEVIĆ O MJERI RODITELJ ODGOJITELJ: ‘Jedna godina mjere roditelj odgojitelj dovoljna je za kapacitete svih vrtića u Zagrebu’

Screenshot/N1

Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević u ponedjeljak je otvorio radove dječjeg vrtića u Odranskom Obrežu. Tom prigodom kazao je kako će se u naredne dvije godine izgraditi 13 novih vrtića, a proširit će se njih osam.

“Radi se o gradnji 13 novih vrtića i nadogradnji još osam objekata. No, iz EU sredstava možemo dobiti tek 25 posto, dakle malo manje od 140 milijuna kuna, a ostalo moramo financirati iz gradskog proračuna”, rekao je zagrebački gradonačelnik Tomašević.

“Ako Grad Zagreb želi izgraditi dodatne kapacitete dječjih vrtića, ne može u isto vrijeme isplaćivat 500 milijuna kuna za mjeru roditelj odgojitelj”, dodao je.

Komentirao je i mjeru roditelj odgojitelj. Kazao je i kako će se iz gradskog proračuna izdvojiti stotine milijuna kuna za obnovu kulturnih, obrazovnih i zdravstvenih ustanova.

“Jedna godina mjere roditelj odgojitelj dovoljna je za kapacitete svih vrtića u Zagrebu, tako da se nijedan roditelj ne mora žaliti jer nije uspio upisati dijete u vrtić”, naglasio je Tomašević.Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec dodala je kako je sudsko vijeće usvojilo argumente Grada oko mjere roditelj odgojitelj.

“Naši argumenti bili su da nema retroaktivnosti, da se ne radi o stečenim pravima i da ne postoji zakon koji bi nas obvezao nastaviti isplatu te mjere”, kazala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI