TOMAŠEVIĆ NAKON OBILASKA GRADSKIH GROBLJA: ‘Greškom su uklonjeni murali 204. brigade, za žrtve Vukovara i Dinamo’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Političari su odlučili u petak posjetiti groblja i položiti svijeće i cvijeće. To rade uoči blagdana Svih Svetih. Među brojnim političarima koji su obišli groblja bio je i zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Nakon obilaska, dao je izjavu za medije.

Na upit o tome kako je došlo do uklanjanja murala što je izazvalo veliku buru u javnosti, odgovorio je da su “greškom uklonjeni murali 204. brigade, za žrtve Vukovara i Dinamov”.

“To je kao što smo vidjeli sinoć ponovno oslikano i vjerujem da će biti legalizirano”, rekao je Tomašević.

Komentirao je i grob pokojnog gradonačelnika Milana Bandića za kojeg se piše da je nelegalno postavljen.“Moram priznati da nisam sklon politizirati takve teme uoči Svih svetih. Posebno mi je žao što se imputiralo gradskoj vlasti da je kriva za uklanjanje murala žrtvama Vukovara, posebice zato jer idem Vukovar. Što se tiče groba, mnogi su kritizirali tu lokaciju, no čini se da je procedura ispoštovana jer nije precizna”, istaknuo je.

Novinari su ga pitali i o situaciji u Holdingu. Odgovorio je da se o tome dugo raspravljalo.

“Zanimljivo je da je oporba to navodno željela što prije na dnevnom redu. A ipak, bilo je čak 8 stanki na skupštini po pola sata. Zato je sve bilo tako kasno”, naglasio je Tomašević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI