TOMAŠEVIĆ KOMENTIRAO STANJE U CIBONI: ‘Odgovornost treba tražiti na bivšoj upravi i bivšoj gradskoj vlasti’

Foto: Vanesa Pandzic / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet, nakon obilaska novih nastamba Zoološkog vrta Grada Zagreba održali su redovnu konferenciju za medije. Komentirali su stanje u Ciboni i činjenicu da klubu prijeti gašenje zbog nagomilanih dugova, objavio je N1.

“Kad smo došli na vlast dočekao nas je vrući krumpir. Bivša uprava pod amenom bivše gradske vlasti dovela je klub na rub propasti, nagomilala dug od 20 milijuna kuna. Kad je stara uprava shvatila da ne može izvući klub, izabrana je nova uprava uz blagoslov stare koja je najavila rješavanje pitanja dugova i investiranje u klub”, rekao je Tomašević.

Istaknuo je kako košarkaški klub Cibona nema problema s Gradom zato što od do sada svih 40 milijuna kuna dugova, dugovanja prema Gradu su manja od 10 posto.

“Bez obzira na to mi smo izašli u susret i nismo pokretali ovrhe kako bi Cibona stala na noge. Zajedno sa Sportskim savezom Grada Zagreba i drugim klubovima koji koriste dvoranu našlo se rješenje da, unatoč tome što Cibona nije pokrila dug prema Sportskom savezu, koristi dvoranu. Nova uprava sada odlazi i nekorektno je sada sve stavljati na nas”, naglasio je gradonačelnik.

On smatra da odgovornost za stanje u Ciboni treba tražiti na bivšoj upravi i bivšoj gradskoj vlasti.



“Nije moguće da Cibona dobije dvoranu u koncesiju ukoliko ima dugove prema Gradu. Grad ne može dati dužniku dvoranu u koncesiju. Isto tako nijedan ugostitelj ne može dobiti lokal u najam, a da ima dug prema gradu”, rekao je Tomašević.

Osvrnuo se i na stanje u vrtićima te napomenuo da se dosta toga mora promijeniti. Gradonačelnik je istaknuo kako se samo dio sredstava potrebnih za gradnju novih vrtića može povući iz EU fondova, a to je zapravo manje od polovine potrebnih sredstava.

Najavio je i raspisivanje natječaja za pročelnika najvećeg gradskog ureda za obnovu, izgradnju, prostorno uređenje, graditeljstvo, komunalne poslove i promet koji broji 700-njak ljudi, što čini četvrtinu svih zaposlenih u Gradskoj upravi.

Naglasio je i kako je u finalnoj fazi i izbor ravnatelja Ureda za prostorno uređenje.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI