TOMAŠEVIĆ, BRNJAC I ĆORIĆ SADILI STABLA U MAKSIMIRU: Tomašević: ‘Cilj je povećati broj stabala u urbanim prostorima’; Ćorić o gorivu: ‘Cijene će biti puno niže’

Screenshot/N1

U ponedjeljak, na kalendarski gledano prvi dan proljeća, zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević, ministrica turizma Nikolina Brnjac i ministar gospodarstva Tomislav Ćorić sadili su stabla u Maksimiru.

Tom je prigodom Tomašević rekao kako “svima želi da im kalendarski prvi dan proljeća bude lijep i ugodan”.

“I svjetski dan šuma”, istaknuo je gradonačelnik.

Screenshot/N1

Govoreći o šumama, naglasio je kako je trećina Zagreba pod šumom. No, cilj je dodatno  povećati broj drveća u gradu.

Osvrnuo se i na obljetnicu zagrebačkog potresa te rekao kako “nije zadovoljan obnovom”.



On smatra da je Grad napravio sve što je mogao i osigurao je sredstva za obnovu privatnih kuća, ali ostala obnova nije u njihovoj ingerenciji.

Ministar Ćorić također je čestitao Dan šuma.

Rekao je kako je “svako novo stablo jedna mala pobjeda i povratak čovjeka prirodi”. Složio se s Tomaševićem i obećao da će Ministarstvo gospodarstva, zajedno s jedinicama lokalnih samouprava, zasaditi još više drveća u urbanim područjima.

Odgovorio je i na upit o cijenama energenata te o tome kakve će biti nove cijene goriva.

“Puno niže nego prošlog tjedan. Vjerujem da će ovaj tjedan donijeti zadovoljstvo svima. Uz smanjenje trošarina i zamrzavanje marži, očekujemo cijenu dizela nešto malo iznad 12 kuna, benzina ispod 12 kuna, a plavog dizela iznad osam kuna”, zaključio je Ćorić.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI