TOLUŠIĆ PUŠTEN IZ REMETINCA! Ferenc je izašao još u četvrtak

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u petak je pušten iz istražnog zatvora Remetinec.

Tolušićevo puštanje zatražilo je EPPO nakon što je ispitano svi 16 svjedoka zbog potencijalnoga utjecaja na koje je Tolušiću istražni i zatvor bio određen.

Inače, bivšem ministru je istražni zatvor određen 8. srpnja zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Iz Remetinca je u četvrtak pušten i Tolušićev suokrivljenik, viši savjetnik iz virovitičkog područnog ureda Ministarstva poljoprivrede Željko Ferenc.

Europski tužitelji, koje u Hrvatskoj vodi Tamara Laptoš, detaljno su i objasnili za što terete Tolušića i zaposlenika Ministarstva poljoprivrede Željka Ferenca, koji mu je pomogao lažirati dokumentaciju kako bi nezakonito izvukli europske milijune. Točnije, 2,9 milijuna kuna su uspjeli izvući, a još 1,5 milijuna su pokušali.



Novac je dobio za vinariju, dok je 1,5 milijuna kuna pokušao izvući “nestajućim vinogradom”. Odnosno, uz pomoć Ferenca, prijavio se i lažirao dokumentaciju da nema zasađen vinograd jer se javio na natječaj na kojemu mogu proći samo novi zasadi. On je u to doba, u lipnju prošle godine, već imao posađenu lozu.

Uz to je lažirao, tvrde tužitelji, i drugu dokumentaciju. Ali kad nije prošao na natječaju, onda je počupao već posađeno i uz pomoć Ferenca, koji je pisao Ministarstvu poljoprivrede, napravio novi elaborat kako bi dobio novac.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI