TOKSIČAN OBLAK NADVIO SE NAD GRAD, TRAGA SE ZA NESTALIMA! Prizori su dramatični, javio se Hrvat koji živi nedaleko Leverkusena

Dramatične su snimke i izvještaji stigli iz Njemačke. Velika eksplozija dogodila se u njemačkom gradu Leverkusen, a bila je toliko snažna da su se kuće tresle, piše Reuters.

Prema prvim informacijama, eksplozija se dogodila u blizini pogona  tamošnjeg farmaceutskog diva Bayer.

Prema posljednjim informacijama, broj ozlijeđenih popeo se na 31, od kojih je petero teško i nalaze se na intenzivnoj. Traga se za četvero ljudi.


Hrvat Filip Maršić koji živi kilometar i pol od Leverkusena rekao je za N1 kako je kvaliteta zraka dobra, ali prozori i dalje moraju biti zatvoreni. Također se ne smije konzumirati hrana iz vrta.

Još uvijek se istražuje je li kiša bila u kontaktu s kemikalijama, a u tijeku su i mjerenja zagađenja zraka.“Njemački mediji javljaju da su neki radnici prije eksplozije vidjeli nešto plavo, kao neki blic”, rekao je.

Uzrok eksplozije i požara još uvijek nije poznat, a  traga se za četvero zaposlenika koji su nestali.

Nad gradom se širi toksičan dim, ali stručne službe nisu objavile koliko on može biti opasan za stanovništvo te na snazi ostaju upute da stanovnici zatvore prozore i ne izlaze van.

O događajima u Njemačkoj i velikoj eksploziji smo već ranije izvjestili.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI