TODORIĆEVI RADNICI: ‘Slutili smo, prošli mjesec nam je prvi put kasnila plaća, a ovu nećemo ni dobiti’

Slavko Midzor/24sata

Ne samo da im plaća ni ovaj mjesec nije došla, nego im je rečeno da će ovaj put kasniti oko 15-ak dana. Radnici sada strahuju kako je ovo jasan pokazatelj da će biti zakinuti za jedan cijeli jednomjesečni prihod

Da se carstvo Ivice Todorića polako urušava, moglo se primijetiti još prošli mjesec kad su se radnici “Zvijezde” neugodno iznenadili petodnevnim kašnjenjem plaće.

“Ovo se dogodilo prvi put i nekako nam se čini da nešto nije u redu”, požalili su se u nadi da će im ovaj mjesec plaća doći na vrijeme.

No, ne samo da im plaća ni ovaj mjesec nije došla, nego im je rečeno da će ovaj put kasniti oko 15-ak dana. Radnici sada strahuju kako je ovo jasan pokazatelj da će biti zakinuti za jedan cijeli jednomjesečni prihod.

Radnici Zvijezde kažu kako je sve bilo sumnjivo još prije godinu dana. Dolaskom Tea Vujčića na mjesto predsjednika Uprave Zvijezde, radnici su naslutili da bi njihova sudbina mogla biti zapečaćena. Jer, Teo Vujčić poznat je kao direktor – čistač kojeg Ivica Todorić šalje u firme pred gašenjem.

– Svi ćemo dobiti otkaze. Vujčić je već „očistio“ upravnu zgradu i skladišta i pri tom uopće ne bira i ne objašnjava. Mnogi kojima su uručeni otkazi dugogodišnji su radnici Zvijezde, a sada moraju na burzu- kazala nam je prije godinu dana radnica iz proizvodnje koja je tamo provela pola svog radnog vijeka. Ona potvrđuje gotovo jednoglasno mišljenje o novom, zloglasnom direktoru:



– Vujčić je učinio sve kako bi mi sami dali otkaze. Mjere su pooštrene, pod stalnim smo, pojačanim kontrolama, uvode se kamere i osjeća psihološka tortura. Smatram da je Teo Vujčić izučen za ovakve „prljave poslove“ jer je za istu ovakvu stvar učinio u Ledu. Sada radi „čistku“ u Zvijezdi gdje će biti do sedmog mjeseca, a nakon toga ide isto učiniti u Jamnicu – objasnila nam je radnica uljare.

Podsjetimo, kao bomba pukla je vijest o Agrokoru kojem zbog prezaduženosti prijeti krah. I dok Vlada ostavlja sve probleme sa strane kako bi pronašla spasonosno riješenje za Ivicu Todorića, ali i desetke tisuća zaposlenih, svjetski su se mediji raspisali o padu “vladara Hrvatske”.
To što je Todorić postao top tema uglednih, svjetskih medija, ide u prilog činjenici da je situacija više nego ozbiljna.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI