TODORIĆ SPREMA UDAR, SVE ĆE DATI NA VIDJELO! Prijeti s 200 opasnih e-poruka: Menadžer koji je ljubio poznatu voditeljicu na iglama

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Više od 200 e-poruka bivši Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak poslao je akterima afere Borg, a njihove detalje bivši gazda Agrokora Ivica Todorić spreman je predočiti sudu te hrvatskoj javnosti kada u finale uđe njegov obračun s premijerom Andrejem Plenkovićem, Državnim odvjetništvom i bivšom ministricom gospodarstva Martinom Dalić.

Nepovjerenje prema hrvatskom pravosuđu Todorić je pokazao podizanjem tužbe u Washingtonu, gdje Državno odvjetništvo pokušava rastegnuti arbitražni spor u kojem Todorić nastoji dokazati da mu je Agrokor otet.

Proces je to koji bi se, bez obzira na DORH-ove napore u zastupanju države, trebao okončati do kraja ove godine, a Todorić, znajući da više nema što izgubiti, sada sprema završni udarac i ide na sve ili ništa, barem tako tvrdi nekolicina onih koji se još druže s nekoć najmoćnijim hrvatskim gospodarstvenikom koji nikada nije ni krio popis onih koje smatra odgovornima za svoju agoniju.

Miljenik žena

U e-porukama koje navodno posjeduje PNUSKOK, ali i Todorić, Ramljak među ostalima kontaktira s Martinom Dalić te s premijerovom donedavnom suradnicom Tenom Mišetić, a tako preko nje i s Plenkovićem, uvjereni su Todorićevi prijatelji koji kažu da je on očekivao ponovno podizanje optužnice u slučaju Agrokor, ali da oni koji rade protiv njega ni ne očekuju sve dokaze koje je Todorić spreman otkriti sudu i hrvatskoj javnosti kada za to dođe vrijeme. Iz prepiske koju Todorić posjeduje, a koju je priložio kao dokazni materijal za spor u Washingtonu, proizlazi da su svi članovi skupine Borg znali da je njihov angažman u najmanju ruku upitan.

“Kad je riječ o arbitraži, mi ćemo Hrvatsku teretiti i teretimo je za silne milijarde eura. Kad se u Hrvatskoj uspostavi vladavina prava, ja ću povući tužbu. U 2017. sam predao osnovanu sumnju za kazneno djelo protiv Borg grupe. Tužiteljstvo ju je odbacilo, onda je to išlo na istražnog suca, on je prepisao odluku tužiteljstva, ja sam onda imao pravo na žalbu, još to nisu riješili. Kad riješe, ja imam pravo tužiti sam. Ja sam vani otvorio neke nove procese, vidjet ćete uskoro što će se događati”, najavio je još krajem prošle godine Todorić koji po svemu sudeći od svojih najava ne odustaje.Za razliku od Todorića koji je u medijskom prostoru još relativno aktivan, bivši Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak za medije ne želi ni čuti još od 2018. godine, kada je dao ostavku nakon što se otkrilo da je za proces restrukturiranja bivšeg Todorićeva carstva za izdašan honorar angažirana njegova nekadašnja tvrtka Texo Managment.

Nedugo nakon što je podnio ostavku, Ramljak je u Češkoj aktivirao vlastitu konzultantsku tvrtku, Expiria Finance, koja je osnovana u kolovozu 2015. godine, a koju je sve do sredine travnja vodila izvjesna Anastasija Taisumova. Tvrtku zatim preuzima Ramljak, a ona je i danas aktivna te se Ramljak preko nje bavi konzultantskim biznisom u Češkoj. Inače tvrtka ima sjedište u Pragu, u Novom mestu, te je prije dvije godine zabilježila oko 1,2 milijuna kuna prihoda.

Inače je Ramljak do ulaska u Agrokor široj javnosti bio relativno nepoznat menadžer, a u poslovnim krugovima opisivalo ga se kao velikog miljenika žena. No iako žene simpatiziraju Ramljaka, on je godinama vjeran svojoj djevojci Nikolini Marasović, s kojom ga se povremeno može sresti u šetnjama po glavnom zagrebačkom trgu, ali i na popularnoj špici.

Ramljak je, usput rečeno, prije bio u braku s nekadašnjom televizijskom voditeljicom i dječjom spisateljicom Ozanom Ramljak, s kojom ima troje djece, a nakon razvoda od Ramljaka njegova bivša supruga udala se za redatelja Zrinka Ogrestu.

Poslije rastave Ramljak je ljubio poznatu HTV-ovu voditeljicu i urednicu Tončicu Čeljusku s kojom je u vezu ušao 2011. godine. “Toni i ja sreli smo se u pravom trenutku za nas oboje, uz njega sam svoja, sretna i opuštena. Osvojio me šarmom, mirnoćom, ali ponajprije inteligencijom”, izjavljivala je Čeljuska u razgovoru za Story, a nakon takvih izjava mnogi su se iznenadili kada su njih dvoje, u proljeće 2014. godine, donijeli odluku o prekidu.

Zbog čega se ovaj moćni par domaće poslovno-medijske scene razišao, nikada se nije doznalo, ali se zato pisalo da je Ramljak već ujesen te iste godine započeo vezu sa svojom aktualnom djevojkom Nikolinom, dok su drugi tvrdili da su njih dvoje u vezi od 2016. godine. Inače ona baš poput Ramljaka iza sebe ima razvod, bila je u braku s Goranom Bebićem Patkom, sinom pokojnog splitskog kantautora Tome Bebića, s kojim ima jedno dijete.

Višemilijunski honorari

Ramljak je posljednji put pozornost javnosti privukao tužbom protiv bivšeg predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji ga je prozvao članom ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda te veleizdajnikom.

Ramljak je podigao tužbu jer je smatrao da mu je Bernardić povrijedio čast i ugled te nanio duševne boli, za što je tražio odštetu od 150.000 kuna. Prema prvoj nepravomoćnoj presudi iz 2019. godine, Bernardić je doista morao isplatiti Ramljaku 75.000 kuna, međutim, nakon što je suđenje ponovljeno na zagrebačkom Općinskom sudu, Bernardić iz tog procesa ipak izlazi kao pobjednik. 

Pobjedu trenutno priželjkuje bivši gazda Agrokora Ivica Todorić koji polako otvara svoju knjigu pažljivo prikupljanih dokaza. Nije Todorić danas utjecajan kao što je nekoć bio, ali je bez obzira na sve, gradeći godinama svoje poslovno carstvo, stvorio krug ljudi na koje se u svakom trenutku može osloniti.

Ne može se reći da netko tko je upravljao megakompanijom kao što je bio Agrokor ne zna kako se izboriti za svoju poziciju pa nije nemoguće da će Todorić biti sve oštriji, sada kada je potpuno jasno da nas ne dijeli još puno vremena od vošingtonske odluke koja bi mogla biti bolan udarac kako premijeru Plenkoviću, tako i svima onima koji su preko skupine Borg došli do višemilijunskih honorara koji su im isplaćeni na štetu Agrokora od kojega danas nije ostalo ni ime.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI