TO JE JASAN RAZLOG ZA OPOZIV BIDENA! ‘Vaše oružje je završilo kod ukrajinskih neonacista, prekršio je zakon’

Predsjednik ruske Državne Dume Vjačeslav Volodin rekao je kako bi američki Kongres trebao opozvati predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Joea Bidena “jer je američko oružje koje je isporučeno Ukrajini završilo s neonacistima iz bojne Azov”, prenosi ruska informativna agencija Tass.

“Oružje koje se isporučuje u Ukrajinu završava u neonacističkim bataljunima uključujući Azov”, naveo je Volodin na Telegramu. “To je razlog za opoziv Bidena. Prekršio je zakon.” Dodao je kako je američki Kongres 2017. godine usvojio zakon o izdvajanjima za Pentagon, kojim se “zabranjuje financiranje aktivnosti bojne Azov, nazivajući je neonacističkom skupinom”.”Krivnja za krv civila, koju su prolili neonacisti Azova, je na američkom predsjedniku. To je pitanje za Haški sud”, izjavio je Volodin.

Prema onom što navodi Volodin Azov se sastoji od radikalnih nacionalista i plaćenika koji “provode kaznene operacije protiv stanovništva koje govori ruski”. Azov je, kazao je, označen kao ekstremistička organizacija i zabranjen u Rusiji.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI