TKO SU ZAPRAVO ZASTUPNICI HDZ-A? Imamo veliki, važan popis

Konstituirajuća sjednica Sabora sa sobom je donijela čitav niz novih saborskih zastupnika, a osim toga, priliku da se dokažu u sabornici dobivaju i zamjene političarima koji se nalaze na nspojivim dužnostima poput primjerice one premijerske, pozicije župana ili pak nekoga od članova Vlade.

U Sarboru će tako umjesto ministra zdravstva Vilija Beroša sjediti dugogodišnji makarski gradonačelnik Jure Brkan. Umjesto splitskog župana Blaženka Bobana u saborske će klupe imotski gradonačelnik Ivan Budalić. Splitskog gradonačelnika Andru Krstulovića Oparu mijenjati će pak Danica Baričević malo poznata HDZ-ova županijska vijećnica iz Supetra.

U Sabor neće niti Ante Mihanović umjesto njega HDZ-ove boje braniti će Ante Bačić.

U sabornici kao zastupnica ostaje Branka Juričev-Martinčev koja stiže kao zamjena za ministra Ivana Malenicu, umjesto šefa šibensko-kninskog HDZ-a u parlament će drniški gradonačelnik Josip Begonja, dok će Vinko Zulim umjesto Luke Brčića također obnašati dužnost saborskog zastupnika. Božidar Kalmeta kao svoju zamjenu u Sabor šalje Nikolinu Baradić budući da vjeruje kako mladima treba dati priliku. Kolegici Aniti Pocrnić-Radošević priliku će pak dati prvi čovjek ličko-senjske županijske skupštine Marijan Kustić.

Plenković će svoju poziciju u sabornici prepustiti Ljubici Lukačić, a umjesto ministrice kulture Nine Obuljen u sabornicu će psihijatar Ivan Čelić koji je i do sada bio zastupnik vladajuće stranke. Zvonka Milasa zamijeniti će pak Mario Kapulica, a u drugoj izbornoj jedinici umjesto Gordana Grlića Radmana priliku za saborski angažman dobiva Darko Sabota. Ljubomir Kolarek mijenjati će ministra Horvata dok Josip Borić u saborske klupe ulazi kao zamjena za Olega Butkovića.



Ivan Anušić prepušta svoju saborsku fotelju u nju će uskočiti načelnik Draža Stipan Šašlin, umjesto Josipa Škorića u sabornicu ulazi Marin Mandarić. Umjesto Maija Banožića u Sabor će Josip Šarić, dok njegova kolegica Ljubica Maksimčuk u Sabor stiže kao zamjena za ministra Zhdravka Marića. Anamarija Blažević mijenjati će Aladrovića, Krešimir Ačkar postaje zamjena za Božinovića, dok ministra Medveda mijenja Marija Jelkovac. Kao zamjena za Tomislava Čorića u Sabornicu ulazi Ivan Domagoj Milošević.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI