TKO SU OTAC I KĆI, OSUMNJIČENI STEČAJNI UPRAVITELJI: Radio 101, Ježićeva tvrtka, Algoritam… ‘Postoje dva razloga za uhićenja’, tvrdi naš stručnjak

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Među osumnjičenima u današnjoj akciji USKOK-a zbog sumnji na malverzacije stečajni su upravitelji Branko Petanjek i njegov kći Iva.

I jedno i drugo poznata su imena u stečajnim krugovima, dugi niz godina radili su na ovim poslovima.

Prema dostupnim podacima iz Sudačke mreže, Branko Petanjek vodio je stečajeve Herbosa Sisak, Emporion Plusa, Slavijatransa Petrinje, Plepera iz Novske, Tvima iz Dužice, R.I.M.M. športa zagreb, Trudbenika iz Sv.Ivana Zeline te stambeno graditeljske zadruge Stanograd, dok je medijski najviše pažnje izazvao stečaj ‘Radia 101’.

Među osumnjičenima u današnjoj akciji USKOK-a zbog sumnji na malverzacije stečajni su upravitelji Branko Petanjek i njegov kći Iva.

I jedno i drugo poznata su imena u stečajnim krugovima, dugi niz godina radili su na ovim poslovima.Prema dostupnim podacima iz Sudačke mreže, Branko Petanjek vodio je stečajeve Herbosa Sisak, Emporion Plusa, Slavijatransa Petrinje, Plepera iz Novske, Tvima iz Dužice, R.I.M.M. športa zagreb, Trudbenika iz Sv.Ivana Zeline te stambeno graditeljske zadruge Stanograd, dok je medijski najviše pažnje izazvao stečaj ‘Radia 101’.

Uz ime Ive Petanjek navode se stečajevi Hyundai Auta Zagreb, Adversus grupe, Auto Sandra i Tempa Inžernjering.

Vodila je i stečaj poznate izdavačke tvrtke Algoritram, a iz medija može doznati i da je vodila stečajni postupak nad tvrtkom ‘Ćuf’ Roberta Ježića. Radi se o tvrtki-kćeri daleko poznatije Dina Petrokemije. No, iz tog postupka je smijenjena jer je najveći vjerovnik, luksemburški Gasfin, smijenio na skupštini vjerovnika.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI