TKO SU LJUDI KOJI POVEZUJU ŠKORU I KARAMARKA? Da nije Tome nitko za njih ne bi znao

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Burno je posljednjih dana na svim djelovima hrvatske političke scene, kreiraju se saborske liste, sastavljaju koalicije, predstavljaju neka nova imena, umivaju ona stara.

Sve to jasan je signal da ulazimo u kampanju za parlamentarne izbore, kampanju koja nagovještava gužvu na svim frontama pa tako i na desnici.

Jedan se savez okuplja oko Miroslava Škore, drugi pak savez formira Bruna Esih, koja je nagovijestila suradnju sa bivšim predsjednikom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

No s obzirom na nemile događaje s Karamarkovom suprugom Anom, vrlo je izvjesno da će se Esih bez njegove potpore morati boriti za svoj djelić izbornog kolača, pokušavajući okupiti onaj dio desnice koji se još nije priklonio Škori. Što god da namjeravala jedno je sigurno, na desnici se ponovno mogu namirisati podjele, nalik onima iz ranijih godina kada se broj glasova nije mogao pretočiti u adekvatan i relevantan proj mandata.

Škoro je sa svojim Domovinskim pokretom namjeravao nadići te podjele, pokušavao je pod isti kišobran skupiti sve one posvađane rogove u desnoj mreži, ali kako za sada stvari stoje taj plan nije uspio u cijelosti realizirati pa tako Domovinska koalicija na izbore izlazi bez Mosta s kojim Škoro nije uspio postići dogovore. No, čini kako se mostovci nisu uspjeli dogovoriti ni sa samima sobom pa se stranka pred očima javnosti osipa, a problem je dakako uvijek isti, veliki apetiti i pozicije na listama, koje su ako je vjerovati Škori i dovele do raskida suradnje. To što je ostao bez Mosta, Škoro će na nadolazećim izborima kompenzirati s vukovarskim gradonačelnikom Ivanom Penavom. U Škorinom timu, samouvjereno poručuju kako ne strahuju ni od Karamarka, ni od Esih te da ne bi imali ništa protiv toga da im se pridruži nekadašnji šef HDZ-a.



To da Škoro nema ništa protiv Karamarka zapravo niti nije ništa neobično, jer uostalom i sada surađuje s ljudima koji su u političare nacionalnog kova stasali baš pod Tominom palicom. Malo je tko u Hrvatskoj znao za Zlatka Hasanbegovića dok ga Karamarko nije imenovao ministrom kulture, u Karamarkovom mandatu populizirali su se i današnji Suverenisti Hrvoje Zekanović i Ladislav Ilčić, surađivao je i sa Ružom Tomašić, ali i sa Marijanom Pavličekom, a osim toga baš se on najgorljivije zalagao za Penavu na čelu Vukovara.

Korektno je Karamarko surađivao i sa Esih koja uz sebe trenutačno ima Krešimira Kartela i Ivo Mikića, dok su uz Hasanbegovića u trenutku sukoba u NHR-u stali Ana Lederer, Domagoj Bekeš i Tomislav Jonjić. Sa Škorom će na izbore i Stjepo Bartulica, a po svemu sudeći i dio revoltiranih mostovaca Slaven Dobrović i Vlado Marić.

Osim toga tu je i Željko Pervan te Davor Dretar Drele, a po svemu sudeći uz njega će i bivši HDZ-ovac Hrvoje Burić, te definitivno nekadašnji HSS-ovac Nenad Matić sa svojom Zelenom listom, u isti mah Esih se nada suradnji s Karlom Starčevićem i njegovim HSP-om.

Opetovana gužva na desnici ne ide u prilog ni Škori, ni Bruni Esih, tvrdoglavost, ego ili nešto treće, zapravo nije niti važno što je doprinijelo još jednom raslojavanju, važno je da to desnici neće donijeti dobro.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI