TKO O ČEMU, DAČIĆ O POŠTENJU! Njemu su još uvijek dva i dva – tri!

Srdjan Ilic/PIXSELL

Dačić hrvatsku predsjednicu podsjeća da je NDH, nacistička, ustaška tvorevina, okupirala dio Srbije do Zemuna

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić (gdje su ga samo pronašli?) jednostavno – ne govori istinu. Laže. Tako je, ako dobro prenose mediji, među ostalim izjavio da je „predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović još jednom grubo napala Srbiju i da je, tvrdeći da u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma, izrekla laž!“ Tu svoju tešku i uvredljivu tezu poput „kokošara“ obrazlaže ovako: „Što je nego ustaštvo i fašizam kada se u najvećem stratištu Srba, Jevreja i Roma – Jasenovcu, podiže tabla sa ustaškim pozdravom „Za dom spremni“? Što je nego ustaštvo i fašizam kada se u mnogim gradovima Hrvatske daju ulice Miletu Budaku, Pavelićevom ministru, poznatom po doktrini da srpsko pitanje treba riješiti tako da trećinu pobiju, trećinu pokatoliče i treću protjeraju?“ – upitao je Dačić u priopćenju medijima.

Evo, tako rade Srbi! Okreću stvari, mažu i ne govore istinu (najblaže rečeno). Kao prvo, u Hrvatskoj nema ustaštva i fašizma. Ima ga u – Srbiji. Kao drugo, razni dačići i pupovci, neprestano se vraćaju na II. svjetski rat, a ni jednom riječju ne spominju srbijanski i ini fašizam tijekom agresije na Republiku Hrvatsku. Ne, Dačiću, nije to bilo prije 80 godina, bilo to „jučer“, kad ste kao Srbi (prije 25 godina) željeli baciti Hrvatsku na koljena, kad ste klali, masakrirali i rušili…Tada ste palili sela i gradove, ubijali nevinu hrvatsku djecu, iza vas nije ostao samo jedan logor („Jasenovac“) već stotine „Jasenovca“, ali i 145 zasad otkrivenih masovnih grobnica. Uz to, rat se nije vodio na teritoriju Srbije i Crne Gore, već – Hrvatske.

O tome „pjevaj“ Dačiću!

Taj i takav (sramni) ministar baca blato na blaženog Alojzija Stepinca, ali i na Junaka Domovinskoga rata Miru Barešića.

Istaknuo je također da se ni u jednoj zemlji Europske unije, a poglavito  ne  u Njemačkoj ili Austriji  ne može dogoditi da se negdje čuje ili vidi nacistički pozdrav, ili da netko u Njemačkoj nazove ulicu po Hermennu Goringu ili Himmleru.



Ne, to se ne može dogoditi, ali se danas (sic!) u Srbiji i Republici Srpskoj može dogoditi i događa da se ulice i trgove nazivaju po ratnih zločincima, i onima iz II. svjetskog rata, kao i ovog gdje su bili agresori.

U kojoj se to državi na svijetu može  slaviti „pobjeda“ umjesto poraza, kao što je to nedavno uz odobravanje Srbije učinila Republika Srpska, koja je nastala na krvi Hrvata, iz koje je tijekom Domovinskoga rata istjerano i poubijano oko 200 tisuća nevinih ljudi, samo za to što su bili to što jesu – Hrvati?

Dačić hrvatsku predsjednicu podsjeća da je NDH, nacistička, ustaška tvorevina, okupirala dio Srbije do Zemuna!

A ništa ne kaže o tome da su Srbija, Crna Gora, zločinačka JNA i domaće izdajice okupirali više od pola Hrvatske, a da za takav fašizam do danas  gotovo nitko nije odgovarao!

Takvim i sličnim srbijanskim ministrima naprosto se gubi pamet, okreću povijest kako im u kojem trenutku odgovara i kontinuirano lažu (pa čak i blagdanima!), sve s ciljem da sto puta izgovorena laž postane – istina.

Dačiću, govori ti nama o zločinima koje ste počinili u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, zatim zašto ne vraćate ono što ste ukrali, a da ne govorimo o tome da bi već jednom trebali reći, gdje ste zakopali one koje Hrvati još uvijek traže?

Srbija je sve ratove izgubila, stoga želi „pobijediti“ u miru. Ne istinom, već lažima.

Uostalom, gdje si ti bio i što si radio, Dačiću, u vrijeme najžešće srbijanske agresije na Hrvatsku, ali i Bosnu i Hercegovinu (BiH)? Jesi li nosio šubaru sa četničkim znakom, partizansko-komunističku petokraku ili si pak sve to vrijeme bio negdje u podrumu, u mraku, kao miš?

Dosta je takvih i sličnih blaćenja predsjednice Republike Hrvatske, a samim time i onih koji su vas u vrijeme Domovinskoga rata otjerali „preko Drine“.

Dačiću, platite ratnu odštetu i pomognite Srbima da poprave svoje traktore s kojima su zahvaljujući baš vama, bez razloga, masovno pobjegli u Srbiju, da se vrate u Hrvatsku, gdje imaju deset puta veća prava nego Hrvati od Novog Sada, Beograda, pa do Niša!

Niste nas zaplašili u ratu, pa nećete ni u – miru!

Mi vas se ne bojimo, samo vi „kukuričite“, ali ako nas već napadate, neka to ipak čini netko što nešto zna, a ne nekakav Dačić, kojem su još uvijek dva i dva – tri!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Facebook Comments

Loading...
DIJELI