TKO KAŽE DA JE LOŠE? Prosječna zagrebačka plaća iznosi 8815 kuna!

ilustracija

U uvjetima visoke inflacije čini se da nije svima jednako. Prema podacima Odjela za statistiku Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba vidljivo je kako je prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila 8.815 kuna. To je porast za 6,6 posto u odnosu na travanj 2021.

U odnosu na prosječnu mjesečnu plaću za travanj na razini Hrvatske, koja je iznosila 7.547 kuna, prosječna zagrebačka neto plaća isplaćena za isti mjesec bila je veća za 1.268 kuna.

Najviša prosječna mjesečna neto plaća u pravnim osobama za travanj isplaćena je u djelatnosti vađenje sirove nafte i prirodnog plina, u iznosu od 34.558 kuna.

Da je golema razlika između najviše i najniže isplaćene neto plaće, vidljivo je u sektoru proizvodnje kože i srodnih proizvoda gdje je plaća iznosila 4.869 kuna.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Gradu Zagrebu za travanj ove godine iznosila je 12.366 kuna, što je porast za 7,7 posto u odnosu na travanj 2021. godine.Facebook Comments

Loading...
DIJELI