TKO JE SVEĆENIK KOJI SE OBRUŠIO NA BEROŠA? U slobodno vrijeme voli rolanje, a na misu dolazi koturaljkama

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Na prosvjedu protiv uvođenja obveznih covid potvrda za zdrastvene djelatnike istaknuo se i jedan svećenik sa ne baš sakralnim vokabularom.

Sa okupljenima je vikao “Izdaja, izdaja”, a prema dostupnim snimakama uvikuje “Vješala, vješala!” te “Judine škude”.

“Hitlerovi suradnici završili su na vješalima”, dodao je.

Kako doznaje 24sata riječ je o pateru Zdravko Knežević, a prije tri godine sa njim su napravili intervju jer na misu dolazi na koturaljkama.

“Otkako sam došao u Osijek 2010. godine, rolam njegovim ulicama. Prošao sam gotovo cijeli grad, nema kvarta u koji nisam zavirio. Poznajem gradske ulice upravo zahvaljujući rolama. Nosim role sa sobom kad god idem nekamo na nekoliko dana.



Zagreb, Đakovo, Varaždin…, sve sam te gradove obišao rolajući. Zato što sam puno na njima, naučio sam se kretati po svakakvom terenu, preskakati travnjak, prelaziti preko grbavog terena, klizati po kiši…. Svakako je zanimljivo”, rekao je pater Knežević, tada poglavar zajednice isusovaca u Rezidenciji Družbe Isusove u Osijeku, a sada se preselio u Zagreb.

Tada je pisano kako nema automobil kojim se vozi gradom te nema gotovo nikakvog materijalnog imetka, jer su isusovci red koji se zavjetovao na siromaštvo. Osim rolanja i džogiranje je navedeno kao vid njegove relaksacije od svakodnevnih obaveza.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI