TKO JE RADIO PROTIV HRVATSKIH INTERESA? Grmoja sazvao važan sastanak: ‘Sada ćemo vidjeti’

Foto: Damjan Tadic/Cropix

Mostov saborski zastupnik Nikola Grmoja pozvao je predsjednika Vlade Andreja Plenkovića te Tomislava Ćorića, Tenu Mišetić i  Dragana Kovačevića kao sudionike sastanka na kojemu se raspravljalo i odlučilo o gašenju rafinerije u Sisku na saslušanje u Antikorupcijskom vijeću. Napomenuo je kako “oporba neće dopustiti da priča o Ini ode u zaborav”.

“Pozvao sam premijera Andreja Plenkovića, bivšeg ministra gospodarstva Tomislava Ćorića, bivšu suradnicu premijera Tenu Mišetić i bivšeg šefa JANAF-a Dragana Kovačevića, a na dan saslušanja, idući četvrtak u 11 sati, vidjet ćemo tko će se odazvati”, najavio je predsjednik ovog tijela Grmoja.

Naglasio je da će se odazvati “ako im je stalo do rasvjetljavanja sastanka u Vladi na kojem je navodno Plenković naložio, kako tvrde neki od aktera tog sastanka, gašenje sisačke rafinerije i preusmjeravanje hrvatske nafte prema Mađarskoj, onda će se odazvati. Ako nešto kriju, onda se neće odazvati”. Ipak, uvjeren je kako će se netko od njih odazvati.

“Očekujem informacije od njih kako smo se doveli u poziciju da hrvatska nafta krene prema Mađarskoj kada smo dugi niz godina uspjeli odolijevati tim pritiscima i kako je zapravo došlo do gašenja sisačke rafinerije pod izlikom da ćemo se orijentirati prema Rijeci, a znamo da se to nije dogodilo”, nastavio je Grmoja.

“Očito je netko radio kontra hrvatskih nacionalnih interesa, sada ćemo vidjeti je li to bio ministar Ćorić ili je upleten i premijer Plenković, ali ja ne vjerujem da bi ijedan ministar u Vladi napravio nešto mimo znanja i blagoslova predsjednika Vlade”, kaže Grmoja.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI