Tko je dama koja je u centru novog političkog skandala? Školovala se skoro 30 godina, Plenkovićeva je prijateljica!

Foto: Facebook

Javnost je šokirala video snimka razgovora ministra zdravstva Vilija Beroša i Dijane Zadravec, čije je glavna tema bio natječaj za ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice.

Dok Beroš tvrdi kako nije snimao njihov razgovor, ona je uvjerena da je to njegovo djela, a čak mu prijeti i tužbom zbog toga.

No, tko je zapravo Dijana Zadravec?

Plavokosa čakovečka doktorica Dijana Zadravec se hvalila na društvenim mrežama svojom prisnošću s premijerom Andrejom Plenkovićem i to njih dvoje zapravo nikada nisu ni krili. Štoviše, ona je Plenkoviću čuvala leđa i komplimentirala mu u kampanji za parlamentarne izbore 2016. godine, i to gdje god je stigla pa i na vlastitom facebook profilu.

Akualna je zamjenica ravnatelja KBC-a Sestre Milosrdnice te vlasnica bogate biografije, koja čak djeluje besprijekorno i iznimno ambiciozno.



Rođena je 1973. godine, a skoro 30 godina posvetila je školovanju. U skladu s tim, nakon osnovne i srednje škole upisuje Medicinski fakultet, a zatim i četiri godine provodi na specijalizaciji iz radiologije, dvije godine na subspecijalizaciji neuroradiologije, a tu pak priča ne staje jer je još dvije godine uložila u stjecanje europske diplome iz neuroradiologije koju u Hrvatskoj posjeduju tek rijetki.

S doktorom Ivanom Krolom koautorica je udžbenika ‘Dentalna radiologija’.

U konačnici, tri godine Zadravec provodi i na doktorskom studiju. Po završetku Medicinskog fakulteta, Zadravec je specijalizaciju započela u čakovečkoj Županijskoj bolnici, a drugi dio specijalizacije odradila je u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici.

Nakon specijalizacije, javila se na natječaj u Vinogradsku, a to je onda rezultiralo jednim, tipično hrvatskim apsurdnom, jer je morala vratiti dug čakovečkoj bolnici koja je financirala početak njene specijalizacije.

Birokratska zavrzlama i suludo zakonodavsto primorali su je da vrati oko 40 tisuća eura, a tada je prema vlastitom priznanju razmišljala da ode iz Hrvatske.

Dijanin je otac radio kao građevinac po Njemačkoj i Rusiji, ali ona je od rada u inozemstvu, usprkos atraktivnom ponudama ipak odustala. Jedne je prigode priznala kako su ona i brat odgajani u katoličkom duhu, svake su nedjelje odlazili u crkvu.

“Svoje javne nastupe praktički sam uvježbala u crkvi, jer sam od devete godine čitala na misi”, priznala je jednom prigodom, dodajući da snagu crpi iz vjere i obitelji.

Kada je pak o liječničkoj profesiji riječ, tu je Zadravec prilično rigorozna. Njen je stav da se liječnik treba ponašati kao uzor pacijentima pa ona zato niti pije, niti puši, a osim toga bavi se trčanjem i rukometom. Vozi Mercedes, a nedavno je kupila i Mini Coper kabriolet.

Kolege govore kako joj golubovi ili vrane sada ‘kakaju’ po platnenom krovu od Mini Morisa, pa bi najmanje što bi moglo napraviti ravnateljstvo bolnice za svoju uglednu liječnicu je postavljanje nadstrešnice na njenom parkirnom mjestu.

I simpatije prema HDZ-u jedne je prigode opisala kao dio obiteljske tradicije. No, kada je o politici riječ, za Zadravec se ne može reći da je iskusna. Na parlamentarnim izborima 2016. godine se baš i nije proslavila, premda je nizala komplimente na račun šefa Plenkovića.

Ali mrežu poznanstava je stekla i to joj se ne može osporiti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI