TKO IZ PUPOVČEVIH REDOVA DOBIVA MINISTARSTVO? Sve je već dogovoreno

screenshot

Formirati Vladu u što kraćem roku, bio je to jedan od glavnih ciljeva premijera Andreja Plenkovića, koji za to stajalište ima uporište u nadmoćnoj pobjedi njegove stranke na parlamentarnih izbora sa kojih je HDZ izašao sa 66 osvojenih mandata.

Da je prostor za hitro formiranje vlade osiguran, Plenković je potvrdio nakon kratkih pregovora s osam manjinskih zastupnika te nakon dogovora sa Čačićem i Štromarom, koji su na izborima osvojili po jedan mandat. No, baš zato što je HDZ samostalno ostvario zavidan rezultat na izborima, Plenković dobiva mogućnost upravljati državom onako kako bude želio.

”Prvi potez bit će smanjenje broja ministarstava, Vlada bi trebala imati najviše 15 ministarstava”, kaže naš sugovornik iz vrha HDZ-a blizak Plenkoviću. Kako napominje, zadovoljni su i utoliko što sada oni iz svojih redova mogu birati koga će na koju poziciju postaviti.

”Ministar bez portfelja bit će SDSS-ov Boris Milošević, to je gotovo sigurno dogovoreno, on je mladi Pupovčev zamjenik, šef je SNV-a, a sa njegovim izborom biti će zadovoljeni i manjinski zastupnici, ali i Europa, time će Hrvatska pokazati da uistinu adekvatno skrbi o manjinama”, otkriva naš sugovornik.

Da bi doista netko od manjinaca mogao dobiti svoj resor nagovijestio je nakon izbora u Plenkovićevo ime Gordan Jandroković, a da to neće biti sam Pupovac potvrdio je šef SDSS-a tvrdeći da on ima drugog posla. Drugog posla zato nema Milošević koji se kako saznajemo poveselio ovom potencijalnom angažmanu.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI