‘TETI ANKICI DANAS BI BIO ROĐENDAN’! Tragična smrt u Novom Zagrebu: Vozač pobjegao i bio pijan! ‘Nisam bio svjestan‘‘Nisam bio svjestan‘

Foto: Marko Miscevic/Cropix

U novom pripćenju zagrebačka policija je navela da je muškarac koji je u petak navečer usmrtio pješakinju i pobjegao bio pod utjecajem alkohola.

Prometna nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se u petak oko 21,30 sat na raskrižju Oreškovićeve ulice i Avenije Većeslava Holjevca, a 42-godišnji vozač osobnog automobila Honda zagrebačkih registracija, na pješačkom prijelazu pregazio je 56-godišnju pješakinju, i pobjegao s mjesta nesreće. Nedugo zatim pronašla ga je policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.19 promila, vozio osobni automobil Honda južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka.

Do raskrižja s kolnikom Oreškovićeve ulice, gdje se u zapadnom dijelu nalazi obilježen pješački prijelaz (bez semafora), vozača je došao prevelikom brzinom.

“Zbog takvog upravljanja, nije se zaustavio već je vozilom naletio na 56-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca, krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom. Potom se 42-godišnji vozač s mjesta događaja udaljio vozilom bez zaustavljanja, navodi policija.



Nedugo zatim, policija je pronašla vozilo i vozača.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu 42-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je zagrebačka PU.

Vozač je šokiran svime te je negirao da je bio svjestan udarca u osobu na pješačkom prijelazu jer da bi u protivnom sigurno stao kao što često stane kada na cesti uoči vozilo u kvaru pa pritekne u pomoć. Njegov odvjetnik najavio je žalbu na odluku o pritvoru, piše Jutarnji list.

Kako se doznaje, nesretna žena, inače djelatnica trgovine Decentia u zagrebačkim Dugavama, danas bi slavila rođendan, što čitav slučaj čini još tragičnijim.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI