TEŠKO SHVATLJIVO I SRAMOTNO! Netko se usudio oskvrnuti mural Josipa Briškog i napisati ime talibanskog terorista!

Foto: Morh

Svi se sjećamo mladog hrvatskog vojnika Josipa Briškog i njegove pogibije u Afganistanu. No ono što se dogodilo na vinkovačkom groblju doista je potpuno neshvatljivo. Naime devastiran je mural posvećen Josipu Briškom, koji je život tragično izgubio u Afganistanu.

Netko nepoznat napisao je uz mural “Sirajuddin Haqqan”, ime talibanskog ministra koji je tražen zbog niza terorističkih napada.

Direktor vinkovačke komunalne tvrtke GTG zbog ovog sramotnog čina, rekao je kako će kontaktirati muslimansku zajednicu kako bi zajedno djelovali da se ovakve stvari više ne događaju, javlja portal Novosti.hr.

Josip Briški je, podsjetimo, preminuo od ozljeda koje je zadobio u napadu na hrvatsko vojno vozilo u Kabulu, glavnom gradu Afganistana. Sve se dogodilo prije dvije godine, u srpnju 2019.godine. Tamo je bio kao pripadnik hrvatskog kontigenta u NATO-ovoj misiji potpore miru Resolute Support u Afganistanu.

Policija je izvijestila kako je šteta zbog neprimjerenog grafita nekoliko tisuća kuna. Podnijet će se i kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog oštećenja tuđe stvari.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI