TEMA O KOJOJ PUPOVAC ŠUTI KAO ZALIVEN! Velika pljuska iz ‘njegovih redova’

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Iako se Milorad Pupovac gorljivo bori za prava predstavnika svoje, srpske nacionalne manjine, ako je suditi po parlamentarnim izborima u toj borbi baš i nije previše uvjerljiv. Naime, pripadnici srpske nacionalne manjine pokazuju sve manji interes za glasovanje na posebnim listama 12. izborne jedinice, a njihov broj u posljednjih desetak godina gotovo se prepolovio.

Tema je to koju Pupovac prešućuje, i tema u kojoj ne vidi problem, budući da je njegovo političko djelovanje ionako svedeno na podijele nacije i vlastiti politički opstanak.

A kada već govorimo o ovoj temi tada se valja pozvati na brojke s izbora koji su se odvili 2011. godine, tada je na birališta pristupilo 22.933 birača srpke manjine za posebne liste sa 12. jedinice, 2007. godine ta brojka bila je osjetno veća, te je godine na birališta pristupilo 25.741 boirača srpske nacionalne manjine koji su glasovali na posebnoj listi.

I na izborima 2016. godine zabilježene su solidne brojke, tada je naime biralištima pristupilo 19.534 birača srpske nacionalne manjine. Važećih glasova bilo je 19.120 što je ujedno 97,88 posto, nevažećih je bilo svega dva posto odnosno njih 413. Najviše preferencijalnih glasova osvojio je osobno Pupovac, biralo ga je 16.166 građana, Milu Horvata zaokružilo je 12.175 birača, a 11.479 birača opredjelilo se za Borisa Miloševića.

Posljednji parlamentarni izbori održani prije nekoliko tjedana na birališta su izvukli svega 13.565 pripadnika srpske nacionalne manjine koji su se okoristili pravom glasanja na posebnoj listi, važećih je bilo 13.228 odnosno 97,62 posto listića, dok su istovremeno zabilježena 323 nevažeća listića. U Sabor je uz Pupovca i Miloševića ušla i Dragana Jeckov.



Zašto su se glasači srpske manjine osuli pitanje je na koje odgovor tek treba pronaći.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI