Televizijske kuće otkrivaju: Evo kada bi se Kolinda i Milanović mogli sučeliti

Cropix

Tri televizijske kuće s nacionalnom koncesijom i jedna koja emitira putem kabela pozvale su Kolindu Grabar Kitarović i Zorana Milanovića da se sučele u njihovim studijima, javlja Tportal. Iako je u prvom krugu aktualna predsjednica pristala na sučeljavanje u zadnji čas, iz njezina stožera sada odašilju informacije kako je u drugom krugu spremna na tri sučeljavanja.

Za kada su planirale sučeljavanje, Tportal je pitao HRT, RTL, Novu TV, ali i N1 televiziju, koja nema nacionalnu koncesiju, već svoj program emitira putem kabelskih operatera.

S HRT-a kažu da su uoči prvog kruga najavili kako su poslali pozive i za sučeljavanje u drugom krugu, a ono bi se trebalo održati 2. siječnja u udarnom terminu na Prvom programu. Međutim na internetskim stranicama HRT-a prema rasporedu je i dalje ucrtan kviz ‘Tko želi biti milijunaš?’, što upućuje na to da nisu dobili potvrdu kandidata. Neslužbeno pak se doznaje da bi se Milanović i Grabar Kitarović mogli sučelili i na Hrvatskom radiju dan kasnije u emisiji ‘Poligraf’.


S RTL-a navode da su dvojcu koji je ušao u drugi krug uputili pozive, ali da još nisu dobili odgovore. “Sučeljavanje bi se održalo u studiju RTL-a 30. prosinca u 20 sati, voditeljica bi bila Damira Gregoret, a urednica Ana Bulić. Predviđeno trajanje sučeljavanja je od 60 do 90 minuta. Kandidati će odgovarati na pitanja iz političkog, gospodarskog, društvenog i ostalih područja javnog života. Svakom kandidatu bit će omogućeno podjednako vrijeme za odgovor i repliku”, kažu s RTL-a.

S Nove TV podsjećaju da su, kao i za prvi krug, tako i za drugi krug sučeljavanja, još u listopadu timovima kandidata poslali zahtjev za rezerviranjem termina za sučeljavanje.“Kada je službeno počela kampanja, datume smo službeno prezentirali, a završetkom izborne noći dvoje kandidata poslali smo opet poziv. Sučeljavanje je planirano za 3. siječnja, zadnji dan kampanje, nakon Dnevnika Nove TV, a vodit će ga Sabina Tandara Knezović i Mislav Bago. Samo sučeljavanje trajat će 90 minuta”, priopćili su s Nove TV.

S N1 su naveli kako je debata predsjedničkih kandidata planirana za petak 27. prosinca, a točan termin još dogovaraju sa stožerima.

“Reprizirali bismo je u političkom magazinu ‘Točka na tjedan’ i višekratno do izborne šutnje. Riječ je o debati otvorenog tipa u trajanju od 90 minuta, a moderirala bi je Nataša Božić”, stoji u odgovoru N1 televizije.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI