Tedeschi napao Todorića: Za optuživanje drugih moraš biti čovjek bez morala, obraza i samokritike

SCREENSHOT/N1

Na Međunarodnom zelenom tjednu Berlin 2020., jednom od najznačajnijih svjetskih sajmova u prehrambenoj industriji, koji godišnje posjeti više od 400.000 gostiju i kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner, među vodećim svjetskim tvrtkama predstavila se i Atlantic Grupa s paletom poznatih brendova: Argetom, Barcaffeom, Donatom, Cedevitom i Cocktom.

Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe pohvalio se uspjehom svojih proizvoda u Njemačkoj te dodao da su proizvodi Atlantica svojom kvalitetom konkurentni na njemačkom tržištu.

Tedeschi je iskoristio priliku i pohvalio rad premijera Andreja Plenkovića.

“Moram još jedanput reći da ono što je Vlada napravila u trenutku kada je najveći gospodarski sustav u Hrvatskoj i regiji – Agrokor, kleknuo i došao pred stečaj, donošenjem zakona, mjera i način na koji su sanirane obaveze odnosno potraživanja, prije svega malih dobavljača, malih OPG-ova koji su se 100 posto naplatili, a mi najveći smo se naplatili negdje u rasponu od 50 do 60 posto do sada, a ima šanse u sljedeće tri godine i više – to je prvenstveno zasluga Vlade i premijera Plenkovića”, rekao je.

“Jako mi je tužno ono što iznosi Ivica Todorić, gdje bez trunke samokritike optužuje sve druge – od Vlade, ruskih banaka, američkih fondova, a dobavljači na čelu s hrvatskim proizvođačima i trgovcima, hrvatskim financijskim organizacijama – ukupno su otpisali više od 3 milijarde eura. Onda stvarno moraš biti čovjek bez morala, bez obraza, bez trunke samokritike da za to optužiš sve druge, na čelu s hrvatskim premijerom”, navodi.



Sve što je napravljeno, napravljeno je u interesu građana

Tedeschi dodaje da, da nije bilo hrvatske Vlade, danas ne bi bilo izlagača na Međunarodnom zelenom tjednu.

“Svi znaju da sam ja otvoreni kritičar svih Vlada, ali ako Vlada nešto radi dobro – to treba razgovijetno reći i poslati građanima poruku – ‘nemojte da vas zamajavaju i da vas uvjeravaju licemjeri, lažovi, manipulanti, ljudi koji su s tuđim novcem, kojeg su upropastili, napravili Frankenštajna. U tom smislu – sve što je napravljeno, napravljeno je u interesu gospodarstva i svih nas u Hrvatskom društvu”, dodaje Tedeschi i navodi da je možda u cijelom procesu bilo manjih propusta i moglo se i bolje, no generalna ideja i rezultat su i više nego zadovoljavajući. Kaže da je cijeli postupak najviše doticao poljoprivrednu i prehrambenu industriju, male, srednje i velike proizvođače iz Hrvatske, a i šire. “Treba reći – svaka čast Vladi”, piše Dnevnik.hr.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI