TAJKUN I KOCKAR KOJI JE ZARATIO S MOĆNOM HRVATSKOM BANKOM: Nekretnine ima od Zagreba do Londona! S njim poslovao i poznati Vatreni

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Medijskim se prostorom proširila vijest o ovrsi nad imovinom Hrvatske poštanske banke radi spora s Juštom Puharićem, no kako tvrde iz spomenute banke to nema nikakvog utjecaja na HPB-ovo poslovanje dok su sredstva za spor u cijelosti rezervirana.

“Glede medijskih objava o pokretanju ovrhe nad imovinom Banke nastavno na donesenu presudu protiv HPB-a. Banka ističe da to nema nikakav utjecaj na poslovanje Banke te nema materijalno značajan utjecaj na vrijednost njene imovine, kapitaliziranost i financijski položaj u cjelini. Također, imovina fondova u potpunosti je zaštićena u odnosu na ovaj i sve potencijalne ostale sudske postupke HPB Investa i Banke”, stoji u HPB-ovom priopćenju u kojem se naglašava da HPB poštuje stabilno te ostvaruje ciljane rezultate u svim segmentima poslovanja te je formirao rezerve za spor s Puharićem u vrijednosti od 12.67 milijuna kuna zajedno s pripadajućom zateznom kamatom te troškovima parničkog postupka.

”To je rezerviranje iskazano u financijskim izvještajima za prvo polugodište 2021. godine, a iznos tužbenog zahtjeva s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama i troškovima manji je od jedan posto prosječnog dnevnog stanja raspoloživih novčanih sredstava kojima HPB raspolaže Banka još uvijek nije iscrpila sve pravne mogućnosti koje su joj na raspolaganju da zaštiti svoju imovinu od izvršenja presude, za što vjeruje da postoji mogućnost uspjeha. Kada svi pravni koraci budu iscrpljeni ili uspjeh u osporavanju presude više ne bude vjerojatan, Banka će postupiti u skladu sa svojim obvezama u danom trenutku”, zaključuje se u priopćenju.


Kod njega se zadužio Šuker

Inače je Puharić otac najbogatije hrvatske dioničarke mlade Lare Puharić koja udjele ima u Tisku i Luci Ploče, a ime joj se spominjalo i u Ingri gdje je još 2015. godine imala skoro 200 tisuća dionica. Sam je Jušte Puharić široj hrvatskoj javnosti poznat kao jedan o najuspješnijih pokeraša, ujedno je vlasnik zagrebačkog lanca restorana Umami, a u susjednoj Srbiji vodi tvrtku All Berries čiji je većinski vlasnik. Radi se o farmi na kojoj se prozovi bobičasto voće koje se tamo suši, konzervira i zamrzava.Medijske stupce ovaj je poduzetnik punio prije par godina kada je Porezna uprava otkrila da se bivši šef HNS-a Davor Šuker kod njega zadužio za 838 tisuća funti, odnosno dio milijuna kojima je ovaj platio jamčevinu Zdravku i Mariju Mamiću. Puharić je u poduzetničkim vodama na glasu kao vrhunski kockar o čijim je vještinama brujao cijeli svijet, novac zarađen na ruletu uložio je u niz tvrtki i nekretnina pa je tako zarađene milijune investirao u nekretnine, restorane, energetski biznis i brodarstvo, ali i u kupnju stanova kojih navodno samo po Zagrebu posjeduje nekolicinu. Imovinu Puharić posjeduje i po Londonu, a živi u vili Bristi pored Gradca.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI