TAJANSTVENI PROFESOR: Tko je najveći donator platforme Možemo?

Da SDP-ovcima nakon rezultata parlamentarnih izbora nije nimalo lako, jasno je svakome onome tko samo površno baci oko na zbivanja u toj najvećoj oporbenoj stranci koja se suočava s posljedicama debakla.

No, ako je suditi po popisu donatora, izgleda da socijaldemokrati adekvatnu kampanju nisu niti mogli voditi s obzirom na to da za nju nisu imali financijskih sredstava, a nije nepoznanica da je kolegi Davoru Bernardiću financijsko rasulo u SDP-u ostavio njegov prethodnik i aktualni predsjednik Zoran Milanović.

SDP je u prvih pola godine koja je pred nama od donatora dobio skromnih 60-tak tisuća kuna. O koliko se skromnoj cifri radi potvrđuje podatak da su više od Partije dobile male stranke poput Demokrata i platforme Možemo.

Više od Bere od donatora je dobio Čačić sa svojim Reforistima, a s višim iznosima mogu se pohvaliti i Hrvatski suverenisti te Hrast. Jedan od vodećih SDP-ovih donatora je stanoviti Kristijan Bodrožić koji je u dva intervala stranci donirao po 15 tisuća kuna, uz njega po tisuću kuna za SDP je izvdojila njihova zastupnica Katarina Leaković te Ivana Posavec Krivec. Mrsićevi demokrati od donatora su osigurali 68 tisuća kuna, a najveći iznos izdvojila je Bojana Hribljan koja je izdvojila 21 tisuću kuna. Hribljan je inače Bjelovarka i profesorica povijesti i filozofije koja obnaša dužnost zamjenice Bjelovarsko-bilogorskog župana, a na ovim parlamentarnim izborima bila je jedna od kandidatkinja na listama Demokrata. Uz nju, stranci je 11 tisuća kuna donirala Jerina Dobrović, a pet tisuća kuna izdvojio je Bartol Šimunić.

Donatori su platformu Možemo podržali s 83 tisuće kuna, uglavnom je riječ o sitnim iznosima od po nekoliko stotina kuna, dok iznimku predstavlja 10 tisuća kuna koje je donirao Đuro Capor. Capor je inače profesor povijesti u Gimnaziji Dubrovnik te član inicijative Srđ je naš, a u lokalnim medijima prozivan je stoga što učionicu koristi za promicanje vlastitih političkih ideja. Interesantno, iste osobe po 20-tak tisuća kuna i Hrastu i Suverenistima što nije zabranjeno. Radi se o Anti Mihaljeviću, Marku Franoviću, Zoranu Rukavini, Mati Kasoviću i Marii Franović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI