TAJ UDARAC PLENKOVIĆU I DALJE JAKO ODZVANJA! Bačić se pokušao oprati ali i pohvaliti premijera: ‘Nikad nije bilo većeg i masovnijeg…’

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Saborski klub HDZ-a izrazio je zadovoljstvo vladinim jesenskim paketom mjera za ublažavanje posljedica rasta cijena energenata i inflacije, ističući kako su mjere donesene pravovremeno i usmjerene onima kojima su najpotrebnije.

“Nikad nije bilo većeg, sveobuhvatnijeg, masivnijeg paketa mjera koji, kad mu se pridodaju mjere iz veljače, iznosi 26 milijardi kuna, odnosno preko šest posto BDP-a”, rekao je predsjednik Kluba Branko Bačić podsjetivši kako su paketom ovaj put zadovoljni i socijalni partneri, a podržali su ga i brojni stručnjaci.

“To znači da je Vlada dobro procijenila i predložila kvalitetan program”, dodao je.

Bačić je odbacio kritike oporbe napomenuvši da od njih očekuje paket mjera koje je iznjedrila nedavna “plodonosna, mudra rasprava u Saboru, koja je bila lišena vrijeđanja, govora mržnje”, kako bi ga građani mogli usporediti s Vladinim paketom.

Najavio je i kako će Vlada aktivno pratiti provedbu paketa i po potrebi reagirati. “On nije zapisan u kamenu, nije Sveto pismo”, kazao je.Bačić je naglasio i kako je o zamrzavanju cijena osnovnih namirnica vođen intenzivan dijalog s prehrambenom industrijom i trgovcima te kako se ne boji nestašice tih proizvoda.

“Neće se dogoditi nestašice određenih proizvoda jer ćemo biti u stalnom kontaktu i adekvatno reagirati”, kazao je, tumačeći kako određene cijene nisu došle same po sebi, nego su rezultat analiza, razgovora.

Svjestan da nije popularno ograničiti cijenu proizvoda koje proizvodi privatni sektor, objasnio je kako postoje trenuci kada objektivna situacija zahtijeva mjeru državnog intervencionizma i kako zakon to prepoznaje.

“Mora imati jasan cilj i biti razmjerna. Držimo da je ta mjera upravo takva, projicirana je na tri mjeseca”, kazao je, uvjeren da se trgovci mogu nositi s njom, jer im je Vlada, kroz cijenu energije, smanjila ulazne troškove.

Dodao je kako Hrvatska nakon tri krize ima nikad manje nezaposlenih i nikad više zaposlenih.

“Da Vlada nije znala reagirati, danas taj podatak ne bi bio takav”, kazao je.

Bačić niječno odgovara na novinarski upit je li pljuska premijeru što hrvatski članovi Uprave Ine nisu podnijeli ostavke iako ih je pozvao da to učine.

“To nije pljuska (…) Da sam na njihovu mjestu, dao bih ostavku zbog moralne odgovornosti”, kaže Bačić i podsjeća da je vlada donijela odluku da Nadzorni odbor (NO) razriješi članove Uprave Ine. Ako ne podnesu ostavku, to će učiniti NO, kazao je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI