TADIĆ OPTUŽIO VUČIĆA ZA SAMOPROMOCIJU I POLITIČKI MARKETING: ‘Vučić se ponaša kao da povijest počinje od njega’

Foto: Ivana Batev/Cropix

Optužbe na račun srpskog predsjednika Aleksandra Vučića za politički marketing i samopromociju u pogledu odnosa prema Jasenovcu uputio je Boris Tadić, bivši predsjednik Srbije i vođa oporbene Socijaldemokratske stranke.

Tadić je rekao da se Vučić ponaša kao da “povijest počinje od njega”.

“Nevjerojatno je do koje razine laži je Vučić spreman ići u zabrinjavajućoj potrebi da predstavi kako povijest počinje od njega. Ta potreba odavno nadilazi bilo kakvu marketinško-gebelsovsku potrebu i očigledno je duboko ukorijenjena u osobnoj ambiciji”, rekao je Tadić za list Danas.

Podsjetio je na Vučićevu izjavu kako je on prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac.

U intervjuu za TV Pink, Vučić je u kontekstu genocida u Srebrenici, koji on naziva “jezivim zločinom”, rekao kako razumije “mnoge strance zašto idu na spomen u Srebrenici”.



No, “nikako mu nije jasno zašto ne odu na spomen žrtvama u Jasenovcu”.

Tadić je istaknuo da je, kao predsjednik Srbije, nazočio komemorativnim skupovima i u Jasenovcu i Jadovnu, iako Vučić tvrdi za sebe da je on prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac.

“Ta Vučićeva laž podsjeća na njegov čuveni pokušaj obmane da je prvi koji je sreo ruskog i kineskog predsjednika. Samo što ova laž da je prvi predsjednik koji je posjetio Jasenovac morbidna, jer je uporabu žrtava genocida u marketinške svrhe i satisfakcije ličnih ambicija teško i komentirati”, naglasio je Tadić.

List Danas podsjeća da je Tadić 2010. godine bio na komemoraciji u Jasenovcu, u povodu 65 godina od proboja logoraša, te u podvelebitskom selu Jadovno u Hrvatskoj, na komemoraciji povodom 70 godina od stradanja Srba, Židova i Roma u Drugom svjetskom ratu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI