SVJESTAN JE DA SU MU OKRENULI LEĐA, NO JEDNO IME MU JE STALNO NA USTIMA: Posebno intriga njegovo mišljenje o Plenkoviću

Luka Stanzl/PIXSELL

Ništa on to više ne doživljava, kažu nam oni koji po Remetincu susreću bivšeg premijera Ivu Sanadera.

Svjestan je Sanader da su mu svi okrenuli leđa, no kako tvrde upućeni ničije ime ne spominje tako često kao ono bivše premijerke Jadranke Kosor.

Sanaderu, kojemu je zbog godina, ali i radi boravka u Remetincu poljuljano zdravstveno stanje nije se previše uzbudio ni zbog odluke Vrhovnog suda koji je u srijedu djelomično potvrdio presudu iz ponovljenog sudskog procesa u slučaju Fimi media, a temeljem čega je njegova kazna s osam smanjena na sedam godina zatvora.

”To za njega nije zadovoljština, on i dan danas neumorno proučava svoje spiske, štreberski lista i analizira gomilu dokumentacije s kojom raspolaže. Spreman je, kada jednog dana izađe odavde, reći svoju verziju istine, a Sanader smatra da je žrtva politički montiranog procesa.

Samog Plenkovića ni ne doživljava, svjestan je okolnosti u kojima se nalazi, a ne može on zamjerati Plenkoviću to što se ograđuje od njega, kada su mu leđa okrenuli ljudi koje je stvarao”, otkriva jedan djelatnik Remetinca koji je s bivšim premijerom u korektnim odnosima.



”Svakome boravak ovdje teško pada, a njemu je vjerojatno još teže. Pa znate i sami kakvim je životom živio, on je doslovno pao s konja ne na magarca već ispod magarca. Ima dana kada mu je strašno teško, izlazi u šetnje, ali je vrlo često depresivan i neraspoložen. Ostali zatvorenici sada su već navikli na njega, prihvaćaju ga, a tamo vam oni svi dijele istu sudbinu, i svi uglavnom pričaju da nisu krivi”, kazuje djelatnik te se prisjeća početaka Sanaderova remetinečkog života.

”Na početku je tu bilo dovikivanja, vikali su mu da je lopov, no nikad se nije bunio. Šetao bi pognute glave, zna on dobro što se o njemu piše i govori, a danas ni tih dovikivanja više nema. Jede ono što mu se donese, ne buni se na ništa. Prihvatio je zatvorsku svakodnevicu, koja je po meni razlog njegovih promjena raspoloženja, ali on se ne predaje i misli da će prije ili kasnije morati biti pušten na slobodu. Smatra Sanader i da se njegove slobode boje oni s kojima je surađivao jer strahuju od toga što bi mogao otkriti. Ovdje se pak ne susreće s našim drugim ‘poznatim’ zatvorenicima, a sa svim zaposlenicima je u odličnim odnosima. No, ne treba vas to čuditi, pa on je obrazovan i susretljiv čovjek”, kazao je o bivšem premijeru djelatnik zatvora u Remetincu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI