SVJEDOČI STANJU APOKALIPSE KOJA SE SPUSTILA: ‘Ovakvo nešto nikada nisam doživio, a prošao sam Gunju i Banovinu’

Foto: Ranko Suvar/Cropix

Na području Čazme, koje je poplavljeno zbog velikih oborina, stanje se djelomično smiruje i na terenu su šest timova vatrogasaca za poplave te tri dobrovoljna vatrogasna društva koja ispumpavaju vodu.

Na terenu su cijelog dana sve žurne službe – od HGSS-a, radnika Elektre, koji saniraju počupane električne stupove, do vatrogasaca. Otvorene su državne robne rezerve, odakle stižu šleperi građevinskog materijala, cerada za pokrivanje krovova, agregata i isušivača.

Tihomir Brnjac, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Čazma, rekao je za RTL: “Bio sam na Baniji, pomagao kad je bio potres, u Gunji kad je bila poplava, ali ovakvo nešto nikada nisam doživio.”

Župan Marko Marušić kazao je da ima i ljudi koji nemaju što za jesti: “Ali mi nećemo to dopustiti. Osiguran je i smještaj ako će trebati osigurati prenoćište tijekom idućih dana.”

Oštećena je crkva. Dekan: Treba vidjeti što je s križevima

Oštećena je i crkva iz 13. stoljeća koja je zaštićeno kulturno dobro. Krov prokišnjava kroz rupe u stropu.



Dubravko Laus, dekan Čazmanskog dekanata, rekao je: “Izgledalo je apokaliptično. Na crkvi je stradalo krovište, 500 do 700 crjepova, raskrilo nas je. Treba vidjeti što je s križevima.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI