Više osoba ozlijeđeno u napadu nožem kraj bivše redakcije Charlie Hebdoa. Uhićen muškarac

Uhićena je osoba koju se sumnjiči da je izvela napad nožem u Parizu u petak, blizu bivšeg sjedišta redakcije satiričkog tjednika Charlie Hebdo, objavila je policija.

Francuski mediji BFM TV i Le Figaro objavili su da je osumnjičeni uhićen na stepeništu operne kuće Paris Bastille.

Ranije je javljeno da su u napadu ozlijeđene četiri osobe od kojih dvije teško.

Vrtićka i školska djeca zadržana su u svojim institucijama u području oko napada, rekao je dužnosnik gradske skupštine.

Pet škola u okrugu u kojem je došlo do napada i sve škole u susjednim arondismanima su zatvorene. “Radi se o tisućama djece, od jaslica do srednjih škola. Djeca su na sigurnom”, rekao je Ariel Weil, gradski dužnosnik.



Lokalne vlasti zatražile su od stanovnika da izbjegavaju to područje u sjeveroističnom dijelu grada.

Do napada je došlo tri tjedna nakon što je počeo proces za atentat na redakciju tjednika Charlie Hebdo u siječnju 2015. kada je ubijeno 12 ljudi.

Uoči početka procesa, satirički tjednik je odlučio ponovo objaviti karikature proroka Muhameda, zbog kojih je i postao metom džihadista.

Podsjetimo, u Parizu je u tijeku suđenje osobama koje su pomagale napadačima na redakciju satiričkog lista Charlie Hebdo.

U terorističkom napadu 2015. godine dva islamista, inače braća, su ubila 12 ljudi i ranila njih 11. Napad su islamistički teroristi pravdali činjenicom da je Charlie Hebdo objavio karikature Muhameda, kojeg muslimani smatraju prorokom.

Charlie Hebdo je uoči početka suđenja opet objavio karikature Muhameda, zbog čega je islamistička teroristička mreža Al Qaida zaprijetila novim napadima.

Nakon toga opet je dobio prijetnje islamističke terorističke mreže Al-Kaide.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI