(VIDEO) SNIMKE SNAŽNOG POTRESA U MEKSIKU OBILAZE SVIJET: Ljuljala se čitava zgrada, razdvajala se cesta, a bazen je skoro ostao bez vode

U 10:29 po lokalnom vremenu, Meksiko, točnije saveznu državu Oaxacu zatekao je potres jačine 7,4 po Richteru procjenjuje Američki geološki zavod.

Prema posljednjim informacija, jedna je osoba preminula, a dvije su ozlijeđene, javlja NBC , a guverner Oaxace, Alejandro Murat rekao je kako su se neke zgrade u mjestu Crucecita srušile pa je pritom preminula jedna osoba, dok su druge ozlijeđene.

“Nažalost, netko je izgubio život nakon pada zgrade”, potvrdio je i predsjednik Andrés Manuel López Obrador.

Osim toga, zbog potresa je planula jedna rafinerija, PeMex-a, Meksičke naftne kompanije, a tim je putem također ozlijeđena najmanje jedna osoba kojoj je pružena medicinska pomoć, objavio je PeMex. Sam požar izazvan potresom proširio se društvenim mrežama, a sve je više Meksikanaca koji objavljuju videozapise trenutka kada Oaxacu trese snažan potres.

Tako je tlo razdvajalo ploče na podu, ljuljalo zgradu, bacalo vodu iz bazena, a tresli su se i stupovi za struju te lusteri u domovima. U satima nakon najjačeg potresa, građani Oaxace osjetili su bar još 140 aftershockova, a svi oni bili su između 4 i 5 po Richteru sudeći prema podacima EMSC-a.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI