USPAVANI DINAMO JEDVA KROZ GORICU: Oršić spasio modre trupe golom u sudačkoj nadoknadi

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Dinamo je pobijedio Goricu s 1:0 u susretu 9. kola SupersportHNL-a u Velikoj Gorici.

U slaboj utakmici, s malim brojem prilika, mreže su mirovale sve do 92. minute. No, tada je Dinamo ipak slomio domaćina, a pogodak je za nova tri boda postigao Mislav Oršić.

U prvom poluvremenu veliki problem igračima bilo je loše vrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom. Igralo se, vjerojatno i zbog toga, prilično rastrgano, a vrijedi naglasiti kako Dinamo tijekom prvih 45 minuta nije imao ni jedan udarac na suparnička vrata.

Nekoliko puta su gosti došli na 20-ak metara od velikogoričkih vrata, ali svaki put je zadnji pas bio nedorečen. Ni Gorica nije prijetila, tek su dva puta iz daljine pokušali Ndockyt i Francois, ali bilo je to posve siromašno prvo poluvrijeme.

Čačić uveo najveće zvijezde

Na startu drugog dijela trener Dinama Ante Čačić u igru je uveo svoje najveće zvijezde, Oršića, Ademija i Petkovića, a igra se otvorila s obje strane.



Prvo je Gorica imala dva dobra pokušaja, u 59. i 68. minuti su zaprijetili Pršir i Vujnović, dok je prvi udarac u okvir vrata Dinamo imao tek u 70. minuti. Tada je udarac Oršića obranio domaći vratar Banić.

Sve je vodilo prema remiju bez golova, a onda je u 92. minuti domaća obrana pokleknula. Ademi je glavom pronašao na drugoj vratnici Oršića, a prvi strijelac HNL je pogodio za pobjedu Dinama.

Bio je to Oršićev šesti ligaški pogodak te Dinamova osma pobjeda u prvenstvu. Remizirao je tek kod Varaždina (1:1). Gorica je ostala na pretposljednjem mjestu te ima isti broj bodova kao i zadnja Rijeka.

Nakon utakmice u Velikoj Gorici Dinamu slijedi novi dvoboj u Ligi prvaka. U srijedu, s početkom u 18.45 sati, hrvatski prvak gostuje kod talijanskog prvaka Milana.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI